ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Θ. Μπέγκας: «Το μέλλον είναι εδώ για το Πέραμα»

«Στη δημοτική ενότητα Περάματος έγιναν πολλά. Ολοκληρώθηκαν ή εξελίσσονται έργα 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Όμως τα καλύτερα έρχονται. Γιατί, η επόμενη τετραετία, με τα έργα που έχουμε ήδη σχεδιάσει και εξασφαλίσει χρηματοδότηση, θα είναι κυριολεκτικά μια … άλλη μέρα για το Πέραμα. Το μέλλον είναι εδώ για το Πέραμα».

Αυτό τόνισε απευθυνόμενος στους κατοίκους του Περάματος ο δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος Θωμάς Μπέγκας, με τη συζήτηση το βράδυ της Τρίτης να επικεντρώνεται στον ποδηλατοπεζόδρομο που θα ενώσει τα Γιάννενα με το Πέραμα, τον νέο ενυπωσιακό φωτισμό του Σπηλαίου, την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού και άλλα έργα, ολοκληρωμένα και νέα.
«Το Πέραμα είναι μια τουριστική περιοχή, μια περιοχή αθλητικών δραστηριοτήτων και σε αυτή την “ταυτότητα” επενδύουμε για να μπει πλέον πολύ πιο δυναμικά στον τουριστικό “χάρτη” του δήμου μας», υπογράμμισε ο Θωμάς Μπέγκας, στην προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» στο Πέραμα, και συνέχισε λέγοντας πως τη νέα τετραετία, η νέα δημοτική αρχή θα έχει να υλοποιήσει ένα έργο περίπου 200 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ, από δικούς της πόρους και διάφορες άλλες πηγές χρηματοδότησης, που έχει εξασφαλίσει. Ένα σημαντικό κομμάτι από αυτά αφορά τη Δ.Ε. Περάματος.
Για τους λόγους αυτούς εμφανίστηκε σίγουρος πως και η Δ.Ε. Περάματος θα δώσει «μια νέα ισχυρή εντολή συνέχειας του έργου και της αλήθειας που άλλαξαν και αλλάζουν τον δήμο μας».

Τα έργα που έγιναν

Αναφερόμενος στο έργο που ολοκληρώθηκε ή εξελίσσεται στη Δ.Ε. Περάματος αποκλειστικά από ίδιους πόρους του δήμου, ο κ. Μπέγκας είπε πως πρόκειται για συνολικό έργο 2,5 εκατ. ευρώ στον τομέα βελτίωσης και αναβάθμισης υποδομών σε όλες τις κοινότητες, δηλαδή έργα ασφαλτοστρώσεων, αναπλάσεων, πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές, αγροτική οδοποιία κ.λπ.
Άλλο ένα «πακέτο» έργων, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ, που επίσης αφορά βελτίωση υποδομών, θα δημοπρατηθεί αμέσως μετά τις εκλογές, ενώ ένα σημαντικό τμήμα από τα εγκεκριμένα έργα του 1,8 εκατ. ευρώ που αφορούν αγροτική οδοποιία, θα υλοποιηθεί στην περιοχή.
Κατέληξε λέγοντας πως η μεγάλη προσπάθεια που έγινε για την εξυγίανση των οικονομικών του δήμου, «μας επιτρέπει πλέον να αποδώσουμε δικαιοσύνη στη Δ.Ε. Περάματος και αυτό θα κάνουμε από τα έσοδα που εισπράττει ο δήμος από τις κεραίες στους Λιγγιάδες και από τις εταιρείες εμφιάλωσης νερού στην Κρανούλα και την Περίβλεπτο».

Το Πέραμα δυναμικά στον τουριστικό χάρτη

Το σχέδιο που υλοποιεί η δημοτική αρχή για το Πέραμα, στοχεύει στην ενίσχυση της τουριστικής και αθλητικής του ταυτότητας, για να πάρει αυτό που του αναλογεί από το διαρκώς αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα στα Γιάννενα.
Ο Θ. Μπέγκας υπογράμμισε πως με το αεροδρόμιο και την επικοινωνία του προορισμού «Ιωάννινα», έγινε μια πολύ μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια επένδυσης στον τουρισμό, γιατί είναι μια πηγή εισοδήματος στην ταλαιπωρημένη κοινωνία μας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο, που ενώνει το Πέραμα με τα Γιάννενα και θα φέρει τους κατοίκους και τους επισκέπτες σε μια παραλίμνια περιοχή, που σήμερα είναι άβατο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, χαρακτηρίζοντας το έργο «καθοριστικό για το μέλλον του Περάματος». Το έργο, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, προβλέπει σημεία αναψυχής και θέασης στη λίμνη, κιόσκια, ξύλινες προβλήτες, ειδικό φωτισμό κ.ά. Η μελέτη έχει ήδη ολοκληρωθεί και αναμένεται άμεσα «να ανοίξει» η σχετική πρόσκληση από τη Διαχειριστική Αρχή για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Αναφορά έκανε, επίσης, στην αλλαγή του φωτισμού στο Σπήλαιο Περάματος, καθώς και στην πίστα για τον αεραθλητισμό, που κατασκεύασε η δημοτική αρχή πάνω από τους Λιγγιάδες και προσελκύει αεραθλητές από όλο τον κόσμο. Μάλιστα αυτές τις μέρες βρίσκεται στην περιοχή μας μια ομάδα από την Κίνα.
Στάθηκε, ακόμη, στο αθλητικό κέντρο στην παραλίμνια περιοχή του Περάματος, το οποίο, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε, ανέλαβε τη διαχείριση του ο Οργανισμός Σπηλαίου Περάματος και πλέον με σταθερά βήματα θα λειτουργήσει με τρόπο, που θα γίνει σημείο αναφορά για την περιοχή.
Στο θέμα των τουριστικών και αθλητικών υποδομών, ο κ. Μπέγκας πρόσθεσε τον σχεδιασμό για το λιμανάκι του Περάματος, όπου με τη δυνατότητα της λειτουργίας του πάργκινκ λεωφορείων και σε συνεννόηση με τους λεμβούχους θα μπορέσει να λειτουργήσει με τα καραβάκια η γραμμή Νησί-Πέραμα-Μώλος, ώστε να μπορεί ένα λεωφορείο να έρχεται στο Πέραμα και να πηγαίνει ο επισκέπτης με το καραβάκι στο Νησί και τα Γιάννενα.
Τέλος, αναφέρθηκε σε ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για όλο το λεκανοπέδιο και για το Πέραμα, αυτό της αναβάθμισης του Βιολογικού καθαρισμού, έργο 19 εκατ. ευρώ, για το οποίο άμεσα πρόκειται να ανοιχτούν οι οικονομικές προσφορές.

Οι υποψήφιοι του Περάματος

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα» στην εκλογική περιφέρεια Περάματος είναι η υπάλληλος του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Η Πίνδος» Κωνσταντίνα Βασιλείου, πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κώστας Γκόγκος και ο ομοσπονδιακός προπονητής άρσης βαρών, προπονητής των συλλόγων Σπάρτακος Ιωαννίνων και Άκμων ΑμεΑ Ιωαννίνων Χρήστος Τριφύλλης.

Σχετικά άρθρα

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»

Συμφωνία για συνέργειες στην τουριστική προβολή

Γεωργία Χαλάτση

Σε αναζήτηση νέας στέγης για τη Β’ τοπική διεύθυνση του ΕΦΚΑ