ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Με ορίζοντα β’ γύρου το «Κοινό των Ηπειρωτών»

Στην τελική ευθεία για την μεγάλη και κρίσιμη μάχη της Κυριακής, το «Κοινό των Ηπειρωτών» πραγματοποιεί την τελευταία κεντρική προεκλογική εκδήλωση, όπου θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι των Ιωαννίνων και θα μιλήσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας, αύριο Τετάρτη, στις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Du Lac.

Κάλεσμα στην εκδήλωση απεύθυνε ο εκ μέρους της παράταξης ο Κώστας Μπασιούκας, κάνοντας λόγο για θετικά μηνύματα και θέτοντας ως πρώτο στόχο τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

«Είμαστε αισιόδοξοι, λαμβάνοντας τα μηνύματα του κόσμου, ότι είμαστε σε ένα δρόμο, που αυξάνεται συνεχώς η συσπείρωση του κόσμου, ο οποίος μας στηρίζει, και στόχος μας είναι να πάμε στον δεύτερο γύρο και εκεί ασφαλώς να δώσουμε τη μεγάλη μάχη, ώστε ο Γιώργος Ζάψας να είναι νέος περιφερειάρχης στην περιφέρεια Ηπείρου. Τα προβλήματα πολλά, αλλά αυτό στο οποίο δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα, είναι η δημοκρατική λειτουργία της περιφέρειας, του περιφερειακού συμβουλίου και των υπηρεσιών της περιφέρειας», σημείωσε ο κ. Μπασιούκας και κατέληξε: «Καλούμε όλον τον κόσμο για να γιορτάσουμε την τελευταία εκδήλωση στα Γιάννενα πριν την τελική ευθεία των εκλογών. Η συλλογικότητά μας λειτουργεί πλήρως δημοκρατικά και έτσι θα συνεχίσει και στο νέο περιφερειακό συμβούλιο, που θα είναι σε ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο. Με αισιοδοξία, προχωράμε μέχρι την τελική νίκη».

Στο μεταξύ, για «μηνύματα ανατροπής και μιας δυνατής, νικηφόρας για τις προοδευτικές δυνάμεις, μάχης στον δεύτερο γύρο των εκλογών», κάνει λόγο το «Κοινό των Ηπειρωτών», μετά την κεντρική ομιλία, που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα.

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε και εδώ στην Πρέβεζα και σε κάθε γωνιά της Ηπείρου είναι ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε πορεία. Εμείς, το Κοινό των Ηπειρωτών, και εγώ προσωπικά, είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το μέλλον που αξίζει στον τόπο μας», σημείωσε ο κ. Ζάψας, ενώ άσκησε κριτική στην περιφερειακή αρχή, λέγοντας πως με τα κονδύλια που διαχειρίζεται η περιφέρεια, από εθνικούς αλλά και ευρωπαϊκούς πόρους, τα βασικά προβλήματα υποδομών έπρεπε να είχαν επιλυθεί εδώ και χρόνια.

«Στις 26 Μαΐου αποκαθιστούμε τη δημοκρατία, τη συμμετοχή, τη διαφάνεια στη διοίκηση της περιφέρειας. Η Πρέβεζα στέλνει μήνυμα πρωτιάς και αλλαγής», κατέληξε.

Την ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη, στο πολιτιστικό κέντρο Όαση, προλόγισαν ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, ο ιατρός και πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Βαγ. Μπακόλας και ο Ν. Καρατζένης, ενώ παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Ευκλείδης Φονταράς, υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Σχετικά άρθρα

Επιμένει σε συζήτηση για την ατμοσφαιρική ρύπανση το «Κοινό των Ηπειρωτών»

Ηπειρωτικός Αγών

Αίτημα σύγκλησης του περιφερειακού συμβουλίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Είπε όσα δεν μπόρεσε στο περιφερειακό συμβούλιο

Γεωργία Χαλάτση