ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αιχμηρή δήλωση Κ. Γάτσιου για τις εξαγγελίες Τσίπρα

Με αιχμές για τις διακοπές του στο κότερο της οικογένειας Παναγόπουλου, σχολιάζει την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ήπειρο και τις εξαγγελίες του, ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Γάτσιος.

«Αναφορικά με την κούραση, που ο κ. Τσίπρας, κατά δήλωσή του, αισθάνεται από τα πολυπληθή εγκαίνια έργων στα οποία προβαίνει, δηλώνω ότι συμπάσχω, πλην όμως με ανακουφίζει η σκέψη ότι μετά βεβαιότητας θα βρει τις πλέον πρόσφορες για τον εαυτό του λύσεις ώστε να ξεκουραστεί, όπως άλλωστε έχει πράξει κατ’ επανάληψη και κατά το πρόσφατο παρελθόν», αναφέρει δηκτικά.
Το κύριο μέρος της δήλωσης του κ. Γάτσιου εστιάζει στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες, αλλά και σε θέματα, τα οποία είτε δεν άγγιξε, είτε αναφέρθηκε επιδερμικά.
«Σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Γιάννινα και τα όσα είπε, θα πρέπει να σημειωθούν ορισμένα πράγματα, που ο ίδιος είτε λησμόνησε είτε αγνοεί. Όπως, για παράδειγμα, ότι το έργο επέκτασης και αναβάθμισης του Αεροδρομίου Ιωαννίνων σχεδιάστηκε και η χρηματοδότησή του εξασφαλίστηκε από προηγούμενες κυβερνήσεις. Το ερώτημα είναι ποια μεγάλα έργα στα Γιάννινα και την Ήπειρο γενικότερα σχεδιάστηκαν και η χρηματοδότησή τους εξασφαλίστηκε από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Η απάντηση είναι, κανένα. Διότι, μεταξύ των άλλων, το τόσο απαραίτητο για την ανάπτυξη της χώρας Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχει θυσιαστεί στο βωμό των πρωτογενών υπερ-πλεονασμάτων και των συναφών ψηφοθηρικών, επιδοματικών, πελατειακών πολιτικών του παλαιοκομματικού πρωθυπουργού», αναφέρει και συνεχίζει: «Στο ίδιο πλαίσιο, για τη ζωτικής σημασίας επέκταση της Ιόνιας οδού προς την Κακαβιά δεν υπήρξε στην ομιλία του καμία δέσμευση για χρηματοδότηση παρά μια επανάληψη ανέξοδων υποσχέσεων. Για τον Ε-65 που, συνδέοντας την Εγνατία με την Καλαμπάκα, ενεργοποιεί τη στρατηγικής εμπορικής σημασίας σύνδεση δύο μεγάλων λιμανιών, της Ηγουμενίτσας και του Βόλου, δεν υπήρξε ούτε καν αναφορά».
Τέλος, σε σχέση με τα όσα είπε για τον χώρο της υγείας, κατά τα εγκαίνια του νοσοκομείου Λευκάδας, σημειώνει πως η ιδανική εικόνα, που επιχείρησε να φιλοτεχνήσει ο πρωθυπουργός, διαψεύδεται από την πραγματικότητα. «Οι καταγγελίες της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου για τις συνεχείς μετακινήσεις ιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο είναι πολύ πρόσφατες. Εκτός και εάν ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι οι μετακινήσεις αυτές οφείλονται όχι στις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, αλλά στην επιθυμία των ίδιων των γιατρών να επισκέπτονται τις παραλίες της Πρέβεζας και της Λευκάδας, επιλέγοντας να πηγαινοέρχονται εκεί από τις θέσεις τους στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων», υπογραμμίζει.

Σχετικά άρθρα

Η ζωή χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το μοναδικό εμπόδιο απέναντι σε μια ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ΝΔ»

Γεωργία Χαλάτση

Μητσοτάκης και Τσίπρας στην ίδια πόλη τη Δευτέρα

Αποστόλης Τζελέτας