ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Πείτε την αλήθεια»

Με εντάσεις συνεχίστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων η δίκη των εννέα συσπουδαστών του Βαγγέλη Γιακουμάκη στη Γαλακτοκομική Σχολή, οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες με μαρτυρικές καταθέσεις των γονέων και άλλων μαθητών της Σχολής εκείνης της περιόδου. Μετά από αρκετές ημέρες διακοπής, η διαδικασία συνεχίστηκε την Τρίτη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.
Ανάμεσα στους τέσσερις μάρτυρες που προσήλθαν χθες, ο συγκάτοικος και συμφοιτητής του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος έκανε λόγο για ένα παιδί με πρόγραμμα και σειρά, για ένα πολύ καλό κλίμα ανάμεσα στους κατηγορούμενους και τον Βαγγέλη, διαψεύδοντας ότι υπήρχαν χειροδικίες και βασανιστήρια. Έκανε μάλιστα λόγο για «αθώες πλάκες».
Η κατάθεση του συγκατοίκου ήταν αυτή που φόρτισε ιδιαίτερα συναισθηματικά την οικογένεια, κάνοντας τον πατέρα του Β. Γιακουμάκη να «ξεσπάσει», καταλογίζοντας στον μάρτυρα ότι είναι ψευδή όσα κατέθεσε στο δικαστήριο και να ζητήσει να ειπωθεί η αλήθεια.
«Άκουσα για τις κακουχίες που περνούσε, και τα είπα όλα στην υπεύθυνη των εστιών, για να τον αλλάξουν δωμάτιο», κατέθεσε ένας άλλος συμφοιτητής του Βαγγέλη, ο οποίος αν και δεν είδε κάτι ιδίοις όμμασι, εντούτοις, άκουσε για όλα όσα κάνει λόγο το κατηγορητήριο και αποφάσισε να σπάσει την σιωπή του, με σκοπό να προστατέψει τον άτυχο σπουδαστή.
Οι υπόλοιποι μάρτυρες- συνσπουδαστές του Β. Γιακουμάκη κατέθεσαν πως ούτε είδαν ούτε άκουσαν ποτέ κάτι για τα βασανιστήρια, ενώ διατείνονται πως το κλίμα ουδέποτε είχε κάτι το εχθρικό πέρα από τα όρια της πλάκας, ανάμεσα στην παρέα των σπουδαστών.
Η συνέχεια της δίκης αναμένεται για τις 6 Ιουνίου.

Σχετικά άρθρα

«801,5 m»: Για το παιδί που χάθηκε στη λίμνη στον βορρά

Τιτίκα Τζάλλα

Υπόθεση Γιαμουμάκη- Θα υπάρχει και συνέχεια στον Άρειο Πάγο

Αθώος ο Ανδρέας Γιακουμάκης για το συμβάν με τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής