ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Βάνδαλοι «χτύπησαν» στο εκλογικό κέντρο του Λ. Νάτση

Στο στόχαστρο αγνώστων μπήκε το εκλογικό κέντρο της παράταξης «Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή» κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας. Άγνωστοι κατέστρεψαν ένα από τα ταμπλό της παράταξης, αφαιρώντας το πρόσωπο του υποψηφίου δημάρχου Λάζαρου Νάτση, ενώ επικόλλησαν αφίσες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που είχαν αφαιρέσει από άλλα σημεία.

Ο βανδαλισμός έγινε αντιληπτός το πρωί, όταν μέλη της παράταξης πήγαν να ανοίξουν το εκλογικό κέντρο και ενημερώθηκε η Αστυνομία, που ανέλαβε να διερευνήσει την υπόθεση.
Για φασιστική ενέργεια κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η παράταξη, σημειώνοντας την ανάγκη να απομονωθούν όσοι συνεχίζουν να σκέφτονται με όρους του χθες. «Ο φασισμός και οι αντιδημοκρατικές εκφράσεις του απαιτείται να καταδικαστούν από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Καλούμε τις παρατάξεις, τα κόμματα, τους φορείς, τις συλλογικότητες και τους συμπολίτες μας να καταδικάσουν απερίφραστα αυτές τις φασιστικές πρακτικές. Δε χωράνε στα Γιάννενα. Δε χωράνε πουθενά. Δε μας τρομάζουν. Είμαστε απέναντι», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Τον βανδαλισμό στο εκλογικό κέντρο της παράταξης Νάτση καταδίκασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντά, κάνοντας λόγο για «άθλια επιδρομή», ενώ κατήγγειλε και καταστροφή των αφισών, που καλούν στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σήμερα το απόγευμα. «Δε φοβόμαστε, καλούμε σε δημοκρατικό και προγραμματικό διάλογο όλους τους πολίτες, αλλά δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοια περιστατικά. Θα αντισταθούμε με δημοκρατία, με συμμετοχή, με συλλογικότητα», σημείωσε.

Ανακοινώσεις καταδίκης

Με τον πιο απερίφραστο τρόπο καταδικάζει η δημοτική παράταξη «Ενότητα Πολιτών -Νέα Γιάννενα» την επίθεση που δέχτηκε το εκλογικό κέντρο της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή».
«Ο βανδαλισμός αυτός είναι μια πράξη απέναντι στη δημοκρατία και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Είναι μια πράξη που δεν πρέπει να μας φοβίζει αλλά αντίθετα να δυναμώσει ακόμα περισσότερο τον αγώνα μας για να απομονωθούν συγκεκριμένες θλιβερές μειοψηφίες –υποστηρικτές της καταστροφής. Είμαστε ξεκάθαρα απέναντί σε τέτοιες πρακτικές, όπως θα πρέπει να είναι όλοι οι πολίτες», τονίζει.
Απερίφραστα καταδίκασε και η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» την επίθεση αγνώστων και τον βανδαλισμό του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου δημάρχου Λάζαρου Νάτση. «Πρόκειται για ενέργεια που δε συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό, τη δημοκρατία και το ήπιο προεκλογικό κλίμα. Το ήπιο προεκλογικό κλίμα έχουμε υποχρέωση όλοι να το διαφυλάξουμε για το καλό της πόλης και των πολιτών. Αποτελεί προϋπόθεση ώστε να αναπτυχθεί γόνιμος διάλογος και να δοθεί χώρος για την ανταλλαγή απόψεων με τους συνδημότες μας. Τέτοιες ενέργειες πρέπει να βρουν απέναντί τους όλες τις παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Τη διαβεβαίωση ότι θα σταθεί αλληλέγγυα σε κάθε απόπειρα τραμπουκισμού, δίνει η δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα», καταδικάζοντας και αυτή απερίφραστα τον βανδαλισμό. «Τέτοιες πράξεις, από όπου κι αν προέρχονται, είναι απολύτως καταδικαστέες από την πλειονότητα των πολιτών, οι οποίοι θα απαντήσουν με τη συμμετοχή τους στις εκλογές και με την επιβράβευση όσων υιοθετούν τον πολιτικό πολιτισμό. Σε ό,τι μας αφορά, δηλώνουμε ότι θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο τα δημοκρατικά ιδεώδη και την ποιότητα της αντιπαράθεσης, με σεβασμό στις άλλες παρατάξεις, η οποία αντιπαράθεση θα είναι πολιτική και μόνο και μάλιστα σε πλαίσια προγραμματικών αρχών», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της.

Τους βανδαλισμούς στο εκλογικό κέντρο της παράταξης «Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή», καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο η παράταξη «Ήπειρος Όλον». «Η βίαιη επίθεση, που πραγματοποιήθηκε από άγνωστους, μέχρι στιγμής, δράστες αντιτίθεται στα ήθη του πολιτικού πολιτισμού, της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών, όσο και του δημοκρατικού διαλόγου. Ιδανικά τα οποία για την παράταξή μας είναι απαράγραπτα και απαραβίαστα. Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας, που πλήττει την ελευθερία του λόγου, στο πλαίσιο μίας πολιτικής αντιπαράθεσης που θα πρέπει να είναι, πάντοτε, κόσμια και πολιτισμένη», αναφέρει.

Σχετικά άρθρα

Δικαίωση και απάντηση στις «Κασσάνδρες» η ένταξη του παλιού Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ

Ικανοποίηση για τη χρηματοδότηση μεταστέγασης των Πειραματικών Σχολείων

O Άρης Μπαρτζώκας νέος Γραμματέας της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή»