ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με το σχέδιο “Ελλάδα” το Κίνημα Αλλαγής

Με «όπλο» απέναντι σε όλες τις εκλογικές μάχες το σχέδιο «Ελλάδα», το Κίνημα Αλλαγής θέτει ένα διαφορετικό πολιτικό διακύβευμα στις ευρωεκλογές, σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, που δίνουν χαρακτηριστικά δημοψηφίσματος.

«Για εμάς, πρώτα απ’ όλα προέχει οι πραγματικά προοδευτικές δυνάμεις, η σοσιαλδημοκρατία, να βρει ένα ξεκάθαρο αφήγημα για το πώς θα γίνει πράξη η νέα ευκαιρία στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις να βάλουν τις χώρες τους σε αναπτυξιακή τροχιά και πως θα βρούμε ένα μοντέλο αναδιανομής του πλούτου. Αυτό για εμάς είναι ένα εξειδικευμένο, κοστολογημένο πλαίσιο, το σχέδιο Ελλάδα», σημείωσε ο γραμματέας της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης, από τα Γιάννενα.

Ο κ. Χριστοδουλάκης ήρθε στην πόλη ως επικεφαλής κλιμακίου, που αποτελούν η ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια Εύα Καϊλή και οι επίσης υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιάννης Βαρδακαστάνης και Μένη Μαλλιώρη, τους οποίους υποδέχθηκε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ στα Γιάννενα Άλκης Λάνταβος. Αφορμή ήταν η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση για τις ευρωεκλογές, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Grand Serai με ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Στόχος του ΚΙΝΑΛ είναι οι ευρωεκλογές, σε εθνικό επίπεδο, να αποτυπώσουν την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών. «Σε κλίμα πόλωσης και διχασμού, με την κοινωνία να στενάζει από τα οικονομικά βάρη και την υπερφορολόγηση, το πραγματικό ζητούμενο είναι ή ισχυρό ΚΙΝΑΛ ή η χώρα θα βρεθεί ξανά σε διχασμό και νέες περιπέτειες», τόνισε.

Η κ. Καϊλή, από την πλευρά της, έκανε κριτική στη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων και κυρίως του ΕΣΠΑ, λέγοντας πως δεν υπήρξε σοβαρός σχεδιασμός την τελευταία πενταετία, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιηθούν δεσμευμένα κονδύλια, ενώ σημείωσε τη σημασία των ευρωεκλογών για περιφέρειες όπως η Ήπειρος, που έχουν αδικηθεί ως προς τις χρηματοδοτήσεις. Παράλληλα, εξέφρασε τη στήριξη στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής για δήμους και περιφέρειες, κάνοντας αναφορά στην παράταξη «Ήπειρος Όλον» με επικεφαλής και υποψήφιο περιφερειάρχη τον Δ. Δημητρίου.

Να στείλουν «σαφές μήνυμα ότι ο κύκλος του λαϊκισμού και της δημαγωγίας έχει κλείσει στη χώρα, ζήτησε από τους πολίτες για όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολουθούν», ο κ. Βαρδακαστάνης.

«Ένας κύκλος που στοίχισε πολύ ακριβά στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, στους μικρομεσαίους και σε όλη την κοινωνία, την ώρα που η κυβέρνηση επιχαίρει για την αύξηση αυτών που λαμβάνουν το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Η Ευρώπη οφείλει να αναζητήσει μια άλλη σχέση με τους πολίτες, που βίωσαν τεράστια αλλαγή στη ζωής τους», σημείωσε.

Τέλος, η κ. Μαλλιώρη απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις ευρωεκλογές, σημειώνοντας πως το πρόγραμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στο οποίο ανήκει το ΚΙΝΑΛ, αποτυπώνει τις «προτεραιότητες για μια το όραμα μιας άλλης Ευρώπης, που μπορεί να γίνει πραγματικότητα».

Ο χρόνος των εκλογών θα κρίνει ποιος θα κοπεί

Ο χρόνος των εθνικών εκλογών είναι εκείνος που θα «κρίνει» ποιος από τους πέντε άνδρες υποψηφίους του Κινήματος Αλλαγής στον νομό Ιωαννίνων θα μείνει εκτός ψηφοδελτίου, προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση ως προς την ποσόστωση των γυναικών.

Το ΚΙΝΑΛ είναι το κόμμα, που πρώτο ανακοίνωσε ένα πλήρες ψηφοδέλτιο, στελεχωμένο από τους Κώστα Γάτσιο, Νίκο Γκόλα, Σωτήρη Ζαρπαλά, Μιχάλη Κασσή, Θανάση Μανταλόβα, καθώς και τη Μαργαρίτα Ζήκου αλλά και τον Βασίλη Μασσαλά, που αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση, μετά από την αποπομπή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Τώρα, θα πρέπει να «κόψει» έναν άνδρα υποψήφιο, ενώ έχουν προταθεί από τους ενδιαφερόμενους μέχρι και κάλπες, ώστε να αποφασίσει η τοπική βάση. Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, ερωτηθείς σχετικά, δεν απάντησε πως θα γίνει η επιλογή, σημείωσε όμως πως «ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει, και θέλουμε να έχουν λόγο οι τοπικές κοινωνίες, θα γίνει με γνώμονα το πότε θα γίνουν οι εκλογές. Από τη χρονική συγκυρία θα εξαρτηθεί και η απόφαση», σημείωσε.

Συναντήσεις στο Επιμελητήριο

Το κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ επισκέφθηκε και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, όπου ο πρόεδρος Δημήτρης Δημητρίου έθεσε ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη της συνέχισης της εποικοδομητικής συνεργασίας του Επιμελητηρίου με τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς και οργανισμούς σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικότητας. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, «είναι επιβεβλημένη η συνεργασία σε τομείς όπου επηρεάζουν τον πυρήνα της επιχειρηματικότητας».

«Από την πλευρά τους, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές υπογράμμισαν τις προσπάθειες που δύνανται να καταβάλουν για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και τον κρίσιμο και πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, ενώ δόθηκε αμοιβαία υπόσχεση, ότι μετά τις εκλογές, θα ενημερωθεί η διοίκηση του επιμελητηρίου για όλα τα αναπτυξιακά εργαλεία που μπορούν να τεθούν στην διάθεση των μελών του Επιμελητηρίου», αναφέρεται σε δελτίο τύπου.

Τέλος, η κ. Καϊλή επισκέφθηκε και το Κέντρο Πληροφόρησης και Υποστήριξης (IAC – Information Assistance Centre) του ΚΕΑΝ προκειμένου να ενημερωθεί για το πρόγραμμα που υλοποιεί με την υποστήριξη της Διεθνούς Αμνηστίας και του δήμου Ιωαννιτών, παρέχοντας στήριξη σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, καθώς και σε άλλες ευάλωτες ομάδων που διαμένουν στην περιφέρεια της Ηπείρου.

Η κα. Καιλή εξέφρασε την ικανοποίηση της για το επίπεδο των υπηρεσιών και εξυπηρέτησης που προσφέρεται και την απορία της γιατί αυτή η καλή πρακτική δεν επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Σχετικά άρθρα

Χωρίς τεχνητά διλήμματα και εγκλωβισμούς προχωρά το ΚΙΝ.ΑΛ.

Ανεβάζει στροφές με «όχημα» την αυτοοργάνωση

Αποστόλης Τζελέτας

Κίνημα Αλλαγής – Εκδήλωση αυτοοργάνωσης με ομιλητή τον Ν. Χριστοδουλάκη