ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δημοψήφισμα και για τις εθνικές εκλογές οι ευρωεκλογές

Ως τη «μητέρα των μαχών», την κορυφαία ίσως πολιτική μάχη της ζωής του, χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές του Μαΐου ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ένα από τα στελέχη της «παλαιάς φρουράς» της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, βουλευτής και δήμαρχος Πειραιά.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Γιάννενα και της ομιλίας του σήμερα, στις 8 το βράδυ, στα Λιθαρίτσια, ο υποψήφιος πλέον ευρωβουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υλοποιηθεί η επιδίωξη για μια ισχυρότερη Νέα Δημοκρατία την επομένη των ευρωεκλογών.

Το κ. Μιχαλολιάκο υποδέχθηκε στα γραφεία του κόμματος και προλόγισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Θ. Τζαρούχης, σημειώνοντας πως πρόκειται για τον «άνθρωπο που έδωσε υπόσταση στη ΟΝΝΕΔ και ενέπνευσε τα μέλη της τα δύσκολα χρόνια και γι’ αυτό θα τον τιμούμε πάντοτε».

«Επιδιώκω και αισιοδοξώ ότι θα το πετύχουμε, μια ισχυρή ΝΔ για να επηρεάζει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και όχι να το υπηρετεί, θα επηρεάζει τις αποφάσεις και του Ευρωκοινοβουλίου, θα υποστηρίζει τα εθνικά συμφέροντα και θα επαναφέρει την αξιοπρέπεια στην πατρίδα μας. Θα δώσουμε δυνατά τη μάχη για μια καλύτερη Ευρώπη και μια ισχυρή Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έθεσε το διακύβευμα που θέτει το κόμμα για τις επικείμενες ευρωεκλογές, ότι συνιστούν ένα δημοψήφισμα και για τις εθνικές εκλογές. «Είναι μια ευκαιρία για τον ελληνικό λαό να γκρεμίσει το μόρφωμα του λαϊκισμού, που από ένα μικρό κόμμα της αριστεράς, έγινε μεγάλο κόμμα εξουσίας ως μια φούσκα, με ένα ψέμα ότι θα σβήσει τα μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο. Όλοι οι λόγοι που έκαναν τον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλο κόμμα και περιόρισαν κάπως τη Νέα Δημοκρατία, έχουν εκλείψει», τόνισε και πρόσθεσε πως οι ευρωεκλογές θα ανοίξουν τον δρόμο για μια μεγαλύτερη και καλύτερη Νέα Δημοκρατία.

«Να επανιδρύσουμε τη γαλάζια γενιά, μας χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία, όχι για να γίνει μεγαλύτερη αλλά καλύτερη. Ένα κόμμα που δεν παραδίδεται στους περαστικού,ς δεν μπορεί να υλοποιήσει το όραμά μας», σημείωσε για να διευκρινίσει, μετά από ερώτηση δημοσιογράφων, πως δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα άτομα. «Η Νέα Δημοκρατία είναι πάντα ανοιχτό κόμμα, εμείς που υπηρετήσαμε από την ίδρυσή της, είμαστε κολώνες, δεν προσχωρεί η Νέα Δημοκρατία στους περαστικούς».

Σχετικά άρθρα

ΝΔ – Ο Κ. Σκρέκας υπεύθυνος για τον προεκλογικό αγώνα στην Ήπειρο

Αισιοδοξία ότι θα είναι στη όχθη των νικητών

Ισχυρό άρωμα Ηπείρου στα ευρωψηφοδέλτια