ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Καθαρή νίκη στις 26 Μαΐου ζήτησε ο Θωμάς Μπέγκας

Καθαρή νίκη στις 26 Μαΐου ζήτησε ο Θωμάς Μπέγκας, κλείνοντας πριν λίγη ώρα την ομιλία του στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα», έχοντας στο πλάι του το σύνολο των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, τους οποίους παρουσίασε, ανεβάζοντάς τους στην εξέδρα.

Σε μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος μοιράστηκε το όραμά του για τα νέα Γιάννενα, τονίζοντας πως «απόψε δεν εγκαινιάζουμε μόνο ένα εκλογικό κέντρο, εγκαινιάζουμε τα νέα Γιάννενα, που χτίζονται με τόλμη, με αποφάσεις, με σχέδιο, με όραμα, με έργο».
Η ομιλία του Θωμά Μπέγκα ήταν δομημένη σε τρεις χρονολογίες, που σηματοδοτούσαν το χθες, το σήμερα και το αύριο: το 2014, το 2019 και το 2023. Πάνω σε αυτές τις τρεις χρονολογίες παρουσίασε τι παρέλαβε, τι έχει καταφέρει η δημοτική αρχή μέχρι σήμερα και ποιο είναι το σχέδιό του για το τέλος της επόμενης δημοτικής θητείας.
«Τα χρόνια πέρασαν γρήγορα. Και είναι, πράγματι, δύσκολο να το πιστέψουμε πόσα πολλά πετύχαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, θέτοντας και τους στόχους για το 2023 ανά τομέα: στην κοινωνική πολιτική να γίνουν τα Γιάννενα μια κοινωνία χαρούμενων ανθρώπων, στον πολιτισμό να γίνει η πόλη πρωτεύουσα πολιτισμού, στην οικονομία να είναι ο πιο εύρωστος δήμος στην Ελλάδα, στις υποδομές να γίνει η πόλη ιδανική για να ζεις, με άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις για όλους, χωρίς σκοτεινά σημεία, στον ύδρευσης και αποχέτευσης να έχουν όλοι άριστο και φθηνό νερό, ζώντας σε ένα καθαρό περιβάλλον. Αναφορές υπήρχαν, ακόμη, στο κομμάτι του τουρισμού, με τον κ. Μπέγκα να θέτει ως στόχο να γίνουν τα νέα Γιάννενα κορυφαία τουριστική επιλογή για Έλληνες και ξένους, καθώς και σε αυτό των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, λέγοντας πως η δημοτική αρχή έχει εξασφαλίσει με ώριμες μελέτες πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, έχοντας μειώσει το κόστος των μελετών στο ένα πέμπτο.
«Έχουμε κάνει πράξη όσα υπόσχονται οι άλλοι συνδυασμοί σαν πρόγραμμα. Το δικό μας πρόγραμμα δε είναι “θα” και σκόρπιες ιδέες. Το πρόγραμμά μας είναι το σχέδιο, που ήδη υλοποιούμε. Γιατί, με τη δημοτική μας αρχή, το μέλλον συμβαίνει τώρα», τόνισε σε μια χαρακτηριστική αποστροφή της ομιλίας του, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά των ανθυποψηφίων δημάρχων.
«Δεν ήξεραν, δε ρώτησαν, δεν έμαθαν. Μα δε σκέφτηκαν, ούτε αυτό: ότι αυτά που σκέφτονται, τα έχουμε σκεφτεί πρώτοι και τα έχουμε κάνει πράξη; Γιατί έτσι διοικήσαμε. Αυτοί είμαστε, γι’ αυτό η νίκη είναι βέβαιη. Γιατί δουλεύουμε και φέρνουμε αποτέλεσμα. Γιατί η κοινωνία έχει και μνήμη και κρίση», συνέχισε, ενώ έγινε ακόμη πιο αιχμηρός, λέγοντας: «Κάποιοι ανακαλύπτουν τα Γιάννενα, για πρώτη φορά. Μιλούν σαν να προήρθαν από παρθενογένεση. Σαν να μην είχαν ποτέ θέση ευθύνης στην αυτοδιοίκηση».
Ο Θωμάς Μπέγκας επανήλθε στη σύγκριση του παρελθόντος με το σήμερα του δήμου, λέγοντας πως η δημοτική αρχή, αν και το 2014 παρέλαβε έναν δήμο κουρασμένο και χωρίς ποιότητα στην καθημερινότητα, σήμερα είναι έτοιμη για το μεγάλο άλμα.
«Με έργα ώριμα, μελετημένα, σχεδιασμένα και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Έργα που θα αλλάξουν τον χάρτη του δήμου και τη φυσιογνωμία της πόλης. Αναπτυξιακές παρεμβάσεις που στοχεύουν στην οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση του τόπου μας. Έργα που αποτυπώνουν το όραμα μας για το μέλλον μιας βιώσιμης, ελκυστικής, ανοιχτής και λειτουργικής ευρωπαϊκής πόλης. Ενός σύγχρονου ισχυρού μητροπολιτικού δήμου, με ενεργειακή, περιβαλλοντική και κοινωνική προστιθέμενη αξία για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες», ανέφερε στην ομιλία του και δεσμεύτηκε πως το 2023 τα νέα Γιάννενα θα είναι ένας δήμος, όπου μια ανώτερη ποιότητα ζωής θα είναι δικαίωμα για όλους.

Όλα τα ονόματα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων μπορείτε να τα δείτε εδώ

Σχετικά άρθρα

Λαμπρή (παρά την αφρικανική σκόνη) η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Τα Γιάννενα θα φωτίσει αύριο η Ολυμπιακή Φλόγα

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»