ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πάντα στο πλάνο οι νέοι προορισμοί

Η πρώτη πτήση μεταξύ Ιωαννίνων και Λάρνακας για τη φετινή περίοδο ξεκινά σήμερα από την TUS Airways, που επαναδραστηριοποιείται στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, υπό νέα διοίκηση και νέο πλάνο, που περιλαμβάνει τα Γιάννενα και το Τελ Αβίβ, προς το παρόν.

Δύο στελέχη της αεροπορικής εταιρίας, η Έλενα Τάττη και η Άνδρεα Ταουξή, συναντήθηκαν χθες με τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκόλα, «εγκαινιάζοντας» την επανέναρξη της πτήσης και συνεχίζοντας τις επαφές με στόχο νέους προορισμούς.

Οι πτήσεις της εταιρίας θα γίνονται, όπως και πέρυσι, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, με την κ. Τάττη να ευχαριστεί τον δήμο για τη συνεργασία και να επισημαίνει ότι παράλληλα, προσφέρεται και η δυνατότητα σύνδεσης των Ιωαννίνων με το Τελ Αβίβ, μέσω Λάρνακας, καθώς τα δρομολόγια είναι προγραμματισμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε να εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό, που θέλει να ταξιδέψει από και προς το Ισραήλ. «Είμαστε σίγουροι ότι με τη στήριξη και του δήμου Ιωαννιτών, το δρομολόγιο αυτό θα πάει καλά. Στόχος μας να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο», σημείωσε η κ. Τάττη.

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής, εκφράστηκε η πάγια θέση της για παροχή οποιαδήποτε βοήθειας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, προς την εταιρία.

«Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, γιατί τα Γιάννενα συνδέονται ξανά με την Κύπρο μέσω των πτήσεων της TUS. Ένα γεγονός σημαντικό, που συμβάλλει στην προσπάθειά μας για την αναβάθμιση του αεροδρομίου μας και την φιλοξενία ολοένα και περισσότερων διεθνών πτήσεων. Με τα στελέχη της TUS, συζητήσαμε τις προοπτικές και τον σχεδιασμό της εταιρίας, στον οποίο τα Γιάννενα έχουν προτεραιότητα, και είμαστε σίγουροι ότι, με αργά αλλά σταθερά βήματα, θα πετύχουμε τον στόχο, που έχουμε θέσει για την ανάπτυξη του αεροδρομίου και φυσικά των Ιωαννίνων», σημείωσε, μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μπέγκας.

«Η σημερινή συνάντηση αποδεικνύει τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρήσαμε με την εταιρία, η οποία το προηγούμενο διάστημα δυνάμωσε και ξεκινά δυναμικά με νέα δρομολόγια, στα οποία περιλαμβάνονται και τα Γιάννενα. Η επιλογή αυτή αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι, από τη στιγμή που το αεροδρόμιο μας άνοιξε τα φτερά του, κανείς δεν πρόκειται να το σταματήσει. Θεωρούμε πια, ότι είναι θέμα χρόνου να αναπτυχτεί ακόμα περισσότερο το δίκτυο των πτήσεων από και προς την πόλη μας. Η TUS ήταν μια εταιρία που κατάλαβε νωρίς τις προοπτικές του αεροδρομίου. Σύντομα, θα προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μας για νέους προορισμούς, χωρίς όμως να βιαστούμε. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην περιοχή μας και είμαστε στη διάθεσή τους», σημείωσε, από τη μεριά του, ο κ. Γκόλας.

Σχετικά άρθρα

Από σήμερα ξεκινά η συστηματική δουλειά

Γεωργία Χαλάτση

Ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα προσβασιμότητας

Στην «Ώρα της Γης» συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών

Ηπειρωτικός Αγών