Αίθουσα Σύνταξης Επικαιρότητα Πολιτισμός

«Σίγησε» το κλαρίνο του Σταύρου Καψάλη

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του κλαρίνου Σταύρος Καψάλης. Είχε γεννηθεί το 1945 στη Ζίτσα και καταγόταν από τη μουσική οικογένεια του Πολυχρόνη Καψάλη.

Ξεκίνησε να παίζει κλαρίνο στην ηλικία των δώδεκα ετών και το ρεπερτόριό του, εκτός από Ηπειρώτικα, περιελάμβανε Ρουμελιώτικα και Mωραΐτικα. Είχε ηχογραφήσει με όλους τους ηπειρώτες τραγουδιστές και μουσικούς εκατοντάδες τραγούδια, ενώ εργάστηκε πολλά χρόνια σε χώρους όπως το «Σούλι», το «Ελληνικό χωριό», «Σκάρος», με τον Γιώργο Κούρτη, τον Δημήτρη Βάγια, τη Μαρια Σαλτού και άλλους. Είχε παίξει σε όλες τις εκδηλώσεις της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας, σε εκατοντάδες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και σε πολλά κράτη του εξωτερικού.
Πρόσφατα είχε τιμηθεί για την προσφορά του στη μουσική παράδοση της Ηπείρου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, μαζί με τον Γρηγόρη Καψάλη.
Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του εκφράζει με δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Γάτσιος. «Με βαθιά οδύνη αποχαιρετώ έναν σπουδαίο Ηπειρώτη μουσικό, έναν υπέροχο άνθρωπο και έναν καλό φίλο εδώ και πάνω από 25 χρόνια, τον συγχωριανό μου Σταύρο Καψάλη. Ο Σταύρος θα ζει για πάντα στις καρδιές μας μέσα από τη μουσική του, μέσα από τον μοναδικό του τρόπο ερμηνείας των τραγουδιών τού τόπου μας. Ελαφρύ να είναι το χώμα που τον σκεπάζει», αναφέρει.

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε και η παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» του δήμου Ζίτσας με επικεφαλής τον Βασίλη Γαρδίκο, εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και ευχόμενη στη νέα γενιά μουσικών να βαδίσει στα μονοπάτια που χάραξε ο ίδιος, με σύνεση και αφοσίωση στην ηπειρώτικη μουσική.

Σχετικά άρθρα

Με προτάσεις για την αμπελουργική ζώνη ο Κ. Γάτσιος

Bάζει δύσκολα η ποσόστωση