ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εθνικές εκλογές τον Μάιο βλέπει ο Μ. Κεφαλογιάννης

Την εκτίμηση ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, έκανε από τα Γιάννενα ο ευρωβουλευτής, επικεφαλής της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης.

«Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας θα ηττηθεί σε οποιεσδήποτε εκλογές γίνουν το 2019. Κάνει διαχείριση ήττας για να μην υποστεί μια στρατηγική ήττα και ξαναγυρίσει στα ποσοστά από τα οποία ξεκίνησε. Γι’ αυτό εκτιμώ ότι θα κάνει μαζί και τις εθνικές εκλογές», τόνισε, δηλώνοντας πως η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη γι’ αυτό το ενδεχόμενο.
Ο κ. Κεφαλογιάννης δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις λαϊκιστικές προσεγγίσεις στο επίπεδο της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας πως δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο. «Αυτός ο λαϊκισμός πρέπει να σαρωθεί και σε ευρωπαϊκό και σε ελληνικό επίπεδο, είτε προέρχεται από τη δεξιά, είτε από το κέντρο, είτε από την αριστερά», ανέφερε και κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία, ενισχύοντας το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ώστε να διεκδικήσει η Ελλάδα την εκπροσώπησή της σε σημαντικές Επιτροπές, που έχουν σχέση με εθνικά θέματα και άπτονται κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Τέλος, μιλώντας για την Ήπειρο, σημείωσε πως πρέπει να αναδειχθεί η προστιθέμενη αξία της και αυτό μπορεί να γίνει τόσο μέσα από τον πρωτογενή τομέα όσο και από τις νέες τεχνολογίες. «Δεν μπορεί να είναι η Ήπειρος διαχρονικά στις πιο φτωχές περιφέρειες της Ευρώπης. Μπορούμε να την καταστήσουμε περιοχή όπου οι νέες τεχνολογίες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο, μπορούμε να κάνουμε την Ήπειρο Silicon Valley της νότιας Ευρώπης, όπως η Βρετανία έκανε τη Σκωτία» είπε χαρακτηριστικά.
Για τον πρωτογενή τομέα σημείωσε πως πρέπει η Ήπειρος να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις διατροφικής επάρκειας όλης της Ελλάδας και λόγω της γεωγραφικής θέσης να καταστεί διαμετακομιστικό και εμπορικό κέντρο.

Σχετικά άρθρα

ΝΔ – Ο Κ. Σκρέκας υπεύθυνος για τον προεκλογικό αγώνα στην Ήπειρο

Αισιοδοξία ότι θα είναι στη όχθη των νικητών

Ισχυρό άρωμα Ηπείρου στα ευρωψηφοδέλτια