ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κούλουμα στα Λιθαρίτσια με Δ. Υφαντή

«Ηπειρώτικα Κούλουμα» διοργανώνει την Καθαρά Δευτέρα το Πνευματικό Κέντρο, καλώντας κατοίκους και επισκέπτες στο Πάρκο Λιθαρίτσια για ένα αυθεντικό και παραδοσιακό γλέντι.

Ο Δημήτρης Υφαντής και το συγκρότημά του, καθώς και η δημοτική ορχήστρα του Δημήτρη Ευαγγέλου, έχουν αναλάβει το μουσικό μέρος, ενώ για τα παιδιά θα υπάρχουν πολύχρωμοι χαρταετοί, για να χρωματίσουν τον ορίζοντα της πόλης. Επίσης, το Πνευματικό Κέντρο θα βρεθεί κοντά στους τροφίμους των φυλακών Σταυρακίου και του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας, με σαρακοστιανά και κρασί.

Διαγωνισμός χαρταετών στο Πέραμα

Στο παραλίμνιο πάρκο Περάματος θα γιορτάσει τα Κούλουμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος Ιωαννίνων «Το Σπήλαιο». Το ραντεβού είναι στις 11 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας και το πρόγραμμα περιλαμβάνει σαρακοστιανά εδέσματα, διαγωνισμό για ιπτάμενους χαρταετούς και διασκέδαση με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς. Ο Σύλλογος θα προσφέρει δωρεάν άφθονο κρασί, φασολάδα, λαγάνα και χαλβά σε όλους τους κατοίκους, επισκέπτες, φίλους και προσκεκλημένους.

Καίνε τον «Τέγο» στους Καλαρρύτες

Ένα ξεχωριστό έθιμο θα αναβιώσει στους Καλαρρύτες την Καθαρά Δευτέρα, καθώς θα γίνει περιφορά και κάψιμο του «Τέγου», του Καρνάβαλου του χωριού, με προσφορά νηστίσιμων σε όλους.
Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλο τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων, με το σαρακοστιανό τραπέζι να στρώνεται στις περισσότερες τοπικές κοινότητες και τους συλλόγους να προσφέρουν φασολάδα, χαλβά, λαγάνα και κρασί.

Στα «Εικονίσματα» ο δήμος Ζίτσας

Στη θέση «Εικονίσματα» της τοπικής κοινότητας Μεγάλου Γαρδικίου θα γιορτάσει και φέτος τα Κούλουμα ο δήμος Ζίτσας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και πλαισιωθεί με συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής, ενώ θα προσφερθούν κρασί, λαγάνες, σαρακοστιανά και φασολάδα.

Κούλουμα στη Δωδωνούπολη

Στο νέο δημαρχείο στη Δωδωνούπολη θα γιορτάσει την Καθαρή Δευτέρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δωδωνούπολης. Θα προσφερθούν φασολάδα, σαρακοστιανοί μεζέδες, λαγάνα, κρασί και τσίπουρο. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί.

Μια ανοιχτή γιορτή στους Μηλιωτάδες

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μηλιωτάδων διοργανώνει την Καθαρά Δευτέρα μία ανοιχτή γιορτή για τους κατοίκους του χωριού και όσους θέλουν να παρευρεθούν, στον χώρο του δημοτικού σχολείου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει το πρωί και στους παρευρισκόμενους θα προσφέρεται παραδοσιακή φασολάδα, χαλβάς και νηστίσιμα εδέσματα.

Σχετικά άρθρα

Δράση ανάπλασης πρασίνου στα Λιθαρίτσια από το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

«Όχι» στην αίτηση για ανασκαφή κρυμμένου θησαυρού

Ηπειρωτικός Αγών

«Άνθρακες» στην Τρίπολη και τώρα… Λιθαρίτσια

Αποστόλης Τζελέτας