Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Με θετική πολιτική ατζέντα η Νέα Αριστερά

Τη συζήτηση των θεμάτων της δικής της ατζέντας, μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, επιδιώκει η Νέα Αριστερά, που συνεχίζει με εξορμήσεις, εκδηλώσεις και περιοδείες την ενημέρωση της κοινωνίας για τις θέσεις και προτάσεις της.

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, θα γίνει η παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών από την Ήπειρο Φιλήμονα Καραμήτσου και Όλγας Νάσση σε ανοιχτή εκδήλωση στα Λιθαρίτσια. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής της Ευρωομάδας της Αριστεράς Δημήτρης Παπαδημούλης και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ θα χαιρετίσει η βουλευτής της Νέας Αριστεράς στο Ν. Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη.
«Έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς, γιατί είναι μια καλή αφορμή να γνωρίσουν από κοντά οι συντοπίτες μας τις θέσεις και προτάσεις της Νέας Αριστεράς για την Ελλάδα και την Ευρώπη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου Κώστας Καραβίδας, τονίζοντας πως οι επικείμενες ευρωεκλογές είναι μια δύσκολη πολιτική μάχη, σε μια εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία, τόσο για την Ελλάδα, όπου η δυσαρέσκεια για την πολιτική Μητσοτάκη δεν έχει βρει πολιτική εκπροσώπηση, όσο και για την Ευρώπη, που υπνοβατεί και επελαύνει η ακροδεξιά, όπως ανέφερε. «Η Νέα Αριστερά έχει τη δική της θετική πολιτική ατζέντα, δεν αρκούμαστε στις διαμαρτυρίες και στη δυσαρέσκεια. Το ξέρουμε ότι δεν είναι δημοφιλές, αλλά σε μια εποχή που κυριαρχούν τα επικοινωνιακά σόου και μεταπολιτικά τεχνάσματα, η λύση στην επέλαση των συντηρητικών πολιτικών είναι και πρέπει να είναι πολιτική», τόνισε. Πρόσθεσε δε πως το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος έχει ποιοτικά πολιτικά χαρακτηριστικά.
Εκ μέρους του προσωρινού συντονιστικού της Νέας Αριστεράς Ιωαννίνων, η Αντωνία Ζέρβα αναφέρθηκε στις δυνάμεις της ακροδεξιάς που έχουν αναδειχθεί στην Ευρώπη, σημειώνοντας πως το διακύβευμα των εκλογών είναι η συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα των ευρωπαϊκών κρατών και όχι μια δημοσκόπηση για τη δύναμη των κομμάτων, ενώ άσκησε κριτική στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα όπως τα Τέμπη, οι υποκλοπές, το κράτος δικαίου αλλά και οι εργασιακές συνθήκες.
Το στέλεχος της Νέας Αριστεράς Χρήστος Μαντάς αναφέρθηκε στο Παλαιστινιακό ζήτημα και την πρόταση του επικεφαλής της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση προς τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, για συζήτηση του θέματος στη Βουλή, τη σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και, σε συντονισμό με άλλες χώρες, να επιχειρηθεί η πίεση προς την κυβέρνηση για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, με βάση και την ομόφωνη απόφαση της Βουλής το 2015. «Και βεβαίως η χώρα μας να απεμπλακεί άμεσα και η φρεγάτα Ύδρα να επιστρέψει», σημείωσε, τονίζοντας τον άμεσο κίνδυνο εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού.

Σχετικά άρθρα

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο της παραγωγικής ανασυγκρότησης

Με διπλό στόχο η Νέα Αριστερά στις ευρωεκλογές

Πυκνώνει τις περιοδείες της η Νέα Αριστερά