Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

I. Βαρδακαστάνης: «Η ψήφος μας μετράει και αξίζει»

Τη σημασία του να ψηφίσουν οι Έλληνες και… ευρωπαϊκά στις ευρω-κάλπες της 9ης Ιουνίου, ανέδειξε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Νομό Ιωαννίνων.

Σε συνέντευξη τύπου, μετά από έναν κύκλο επισκέψεων στο Εμπορικό Επιμελητήριο, στο Δημαρχείο, στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Πίνδος» και στον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών», ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αυτή την εκλογική διαδικασία ψηφίζουμε για το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον μόνο θεσμό που εκλέγεται άμεσα από τους Ευρωπαίους πολίτες. «Η ψήφος μας μετράει και αξίζει ανάλογα με το που τη δίνουμε. Και ό,τι επιλέγουμε να ψηφίσουμε εντός της Ελλάδας, έχει αντιστοίχηση με το ευρωπαϊκό κόμμα», τόνισε χαρακτηριστικά, αναδεικνύοντας τη σημασία συμμετοχής στις εκλογές, με δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε έναν κύκλο πολυκρίσεων, που η μία κρίση βρίσκεται μέσα στην άλλη. «Το Κοινοβούλιο που έρχεται, έχει να αντιμετωπίσει πάρα πολύ σοβαρά θέματα. Νέος προϋπολογισμός της ΕΕ, πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο όλων των προγραμμάτων, Κοινή Αγροτική Πολιτική, νέο ΕΣΠΑ, μέτρα και πολιτικές για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, κλιματική κρίση και κλιματική αλλαγή, μετανάστευση, διεύρυνση ΕΕ», συνέχισε, χαρακτηρίζοντας κρίσιμη την περίοδο που διανύουμε.
Τέλος, απάντησε και στο ερώτημα γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει στόχο να είναι δεύτερο κόμμα. «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει στόχο να είναι δεύτερο κόμμα ως αυτοσκοπός, αλλά για να μπορεί να ηγηθεί με στιβαρό τρόπο της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση και ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης. Για να αποκτήσει η χώρα σοβαρή, θεσμική, παραγωγική και καινοτόμα αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και για να διαμορφωθεί η εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας. Γιατί μόνο έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες», κατέληξε.
Τον κ. Βαρδακαστάνη προλόγισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Βασίλης Γαρδίκος, λέγοντας πως κοσμεί με τη συμμετοχή του το ψηφοδέλτιο και προσθέτοντας πως, αν και δεν έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής, έχει μεγάλο ευρωπαϊκό έργο να επιδείξει.

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές

Στο επίκεντρο η ακρίβεια και το κράτος δικαίου

Εκδήλωση για τα δικαιώματα των γυναικών με την Κ. Κούνεβα