Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Στην κυκλοφορία η γέφυρα μπέλεϊ στον Ραφτανίτικο

Στην κυκλοφορία δόθηκε η γέφυρα μπέλεϊ στον παραπόταμο του Αράχθου Ραφτανίτικο, αποκαθιστώντας την πρόσβαση προς τον συνοικισμό Πλάκας Ραφταναίων, που είχε διακοπεί από το συγκεκριμένο σημείο μετά από τις ζημιές, που είχε υποστεί η προϋπάρχουσα γέφυρα από την κακοκαιρία τον Δεκέμβριο του 2022.

Στη θέση της προηγούμενης γέφυρας, η Περιφέρεια Ηπείρου τοποθέτησε ένα τμήμα γέφυρας τύπου μπέλεϊ, που αποσυναρμολογήθηκε από τη Σίνδο και μεταφέρθηκε στην περιοχή, με τη νέα γέφυρα να μπορεί πλέον να εξυπηρετεί και λεωφορεία και φορτηγά.
Η τοποθέτηση της γέφυρας αποτελεί ένα σημαντικό έργο όχι μόνο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και για όσους θέλουν να επισκεφθούν το γεφύρι της Πλάκας και το Μοναστήρι Παναγίας της Μουχουστιώτισσας. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τα άλλα έργα, που δρομολογεί ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων στα σημεία πρόσβασης στη γέφυρα Πλάκας, αναβαθμίζει σημαντικά την αναστηλωμένη ιστορική γέφυρα, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής.
Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Περιφέρεια Ηπείρου και προσωπικά στον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη για την τοποθέτηση της γέφυρας στον Ραφτανίτικο, αναμένοντας την ολοκλήρωση του έργου με τις απαιτούμενες εργασίες αμμοβολής και βαφής, που εκκρεμούν.