Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Συζήτηση για την τουριστική ανάπτυξη και όχι μόνο

Με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν μέλη της παράταξης «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ», στο πλαίσιο των επαφών τους με φορείς της Ηπείρου.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν η ενεργή και εξωστρεφή στάση του ΤΕΕ Ηπείρου μετά την ανάληψη της προεδρίας από την παράταξη «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ», ενώ ταυτόχρονα τονίστηκε η συνεχής και εποικοδομητική συνεργασία των δύο φορέων την τελευταία διετία. Και οι δυο πλευρές έδωσαν έμφαση στο γεγονός ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη του τουρισμού χωρίς βασικά έργα υποδομής, έργα για τα οποία είναι καθοριστικός ο ρόλος των μηχανικών.
Επίσης και οι δυο πλευρές αναφέρθηκαν κυρίως στην ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά, αλλά και στη σύνδεσή της με την Πρέβεζα, αλλά ταυτόχρονα και στο ζήτημα της ολοκλήρωσης των έργων των βιολογικών καθαρισμών, της διευθέτησης των ρεμάτων και όλα τα συναφή που αποσκοπούν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, το οποίο είναι τόσο πλούσιο στην περιοχή μας.
Ακόμη, έγινε αναφορά στην πορεία του τουρισμού και πόσο το τουριστικό προϊόν μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση του ΑΕΠ της περιοχής μας, ενώ τονίστηκε και η καθυστέρηση στην απορρόφηση των πόρων του Αναπτυξιακού Νόμου και του ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό ή την ίδρυση νέων ξενοδοχειακών μονάδων. Σε αυτό το σημείο τονίστηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης όλων των Πολεοδομικών Σχεδιασμών που έχει αναλάβει το ΤΕΕ, ώστε να χωροθετηθούν όλες οι χρήσεις για να επιτευχθεί ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής μας.
Τέλος, τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων, αφού ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην παράταξη «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ» στις επερχόμενες εκλογές του ΤΕΕ, ζήτησαν να συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία των δύο φορέων και μάλιστα συζητήθηκε η διοργάνωση ενός συνεδρίου, που θα αφορά τις προτάσεις ανάπτυξης του τουρισμού της περιοχής και του ρόλου των μηχανικών σε αυτή.