Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Στήριξη στο αίτημα για αύξηση των μισθών στο Δημόσιο

Στήριξη στα αιτήματα των εργαζομένων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης αλλά και του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στα Γιάννενα, με τους οποίους συναντήθηκε, παρείχε κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς, αποτελούμενο από τη βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Μαρία Καραμεσίνη και Φιλήμονα Καραμήτσο.

Σε δηλώσεις της, η κ. Καραμεσίνη αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των υπηρεσιών και χαρακτήρισε απολύτως δικαιολογημένα τα αιτήματα των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα για αυξήσεις στα εισοδήματά τους, με δεδομένη την πολυετή καθήλωση των μισθών, αλλά και την ακρίβεια, εξαιτίας της οποίας εξανεμίστηκε η όποια αύξηση.
«Για τη Νέα Αριστερά η έλλειψη προσωπικού και οι ελαστικές μορφές εργασίας αποτελούν μεγάλο πρόβλημα, γιατί, για να λειτουργούν σωστά οι δημόσιες υπηρεσίες, χρειάζονται μόνιμο και σταθερό προσωπικό, το οποίο θα εγγυάται ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες», σημείωσε σε δηλώσεις της, ενώ στα ζητήματα ακρίβειας και πολύ περισσότερο στην αισχροκέρδεια, αναφέρθηκε η κ. Τζούφη, από την πλευρά της.
«Μόνο το 20% των επιβληθέντων προστίμων έχουν εισπραχθεί. Όλα αυτά που ακούμε ότι έχουν αυξηθεί τα πρόστιμα, προφανώς δε δίνουν αποτελέσματα», σημείωσε, ζητώντας φορολόγηση υπερκερδών, αλλά και μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Τέλος, αναφέρθηκε στην «επίθεση», όπως είπε, που δέχεται το κοινωνικό κράτος με την ψήφιση του νόμου για την είσοδο ιδιωτών στις δημόσιες δομές υγείας, αλλά και τα απογευματινά χειρουργεία.

Σχετικά άρθρα

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο της παραγωγικής ανασυγκρότησης

Με διπλό στόχο η Νέα Αριστερά στις ευρωεκλογές

Πυκνώνει τις περιοδείες της η Νέα Αριστερά