Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Κυκλικοί κόμβοι: Έρχεται η σειρά της περιφερειακής οδού

Σε μια περιφερειακή οδό χωρίς διασταυρώσεις με ρύθμιση κυκλοφορίας με φωτεινούς σηματοδότες θα κινούνται τα επόμενα χρόνια οι οδηγοί, καθώς φαίνεται να είναι ειλημμένη η απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου να προχωρήσει σε μια σειρά κυκλικών κόμβων.

Η αρχή ήδη έχει γίνει με τον υπό κατασκευή κυκλικό κόμβο στο σημείο που συναντά την παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, πριν τη σήραγγα για το αεροδρόμιο, ενώ έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για κυκλικούς κόμβους στην αρχή και στο τέλος του δρόμου, με τον κόμβο στο Πανηπειρωτικό να έχει ανάδοχο και σειρά να παίρνει αυτός στο αεροδρόμιο. Όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, σύντομα θα μελετηθεί και η κατασκευή κυκλικών κόμβων σε τέσσερα ακόμη σημεία της περιφερειακής οδού, στο ύψος των Καρδαμιτσίων, του Σταυρακίου, των Κάτω Μαρμάρων και του Νεοχωρόπουλου.
«Σιγά σιγά θα κάνουμε μελέτες για όλη αυτή την περιοχή, ώστε να είναι ενιαίο το κομμάτι από τον κόμβο του Αβγού έως τον κόμβο της Λαψίστας, μέσω της οδού Νιάρχου και της περιφερειακής οδού», ανέφερε, προαναγγέλλοντας τη μελέτη και ενός ακόμη κυκλικού κόμβου στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας, στο ύψος του Praktiker, για να διοχετεύεται η κίνηση στην οδό Νιάρχου και να αποφορτιστεί η κυκλοφορία στο Πανηεπιρωτικό, όπου έχουν εκφραστεί προβληματισμοί για το αν ο κυκλικός κόμβος θα εξυπηρετεί τους οδηγούς ή θα δυσχεράνει την κατάσταση.
Οι αναφορές αυτές του κ. Καχριμάνη έγιναν με βάση διαμαρτυρία κατοίκων του Κρυφοβού, οι οποίοι δηλώνουν πως εδώ και χρόνια έχουν ζητήσει κόμβο στο ύψος του χωριού τους στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας, με την Περιφέρεια να μην ανταποκρίνεται, σε αντίθεση με το αίτημα κατοίκων του Επισκοπικού πρόσφατα.
Ο περιφερειάρχης εξήγησε ότι το κομμάτι μετά τον κόμβο του Αβγού είναι έξω από τη μεγάλη κίνηση και, με βάση τις μετρήσεις κυκλοφοριακού φόρτου, δεν είναι στις προτεραιότητες. Σε αντίθεση με το τμήμα της Ε.Ο. από τον κόμβο Αβγού – Σερβιανών έως την Πεδινή, το οποίο έχει τεράστια κίνηση λόγω της ύπαρξης πολλών επιχειρήσεων και αντιμετωπίζεται ως ημιαστική περιοχή.
Υπενθύμισε, πάντως, πως και στη διασταύρωση προς Κρυφοβό έχει υπάρξει παρέμβαση της Περιφέρειας με ηλεκτροφωτισμό, όπως και νωρίτερα στη διασταύρωση για Αβγό, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας νέας παρέμβασης στο μέλλον. «Θα τα δούμε προσεχώς, όπως είδαμε και άλλους κόμβους στη Βασιλική», ανέφερε.

Σχετικά άρθρα

Στο κεντρικό κράτος το μπαλάκι για την Παμβώτιδα

Η πίτα του Ταμείου Ανάκαμψης και το κομμάτι της Ηπείρου

Βήμα σημειωτόν για το Ιωάννινα – Κακαβιά