Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Με πορεία τιμήθηκε η 1η Μάη στα Γιάννενα

Στον δρόμο γιόρτασαν την Πρωτομαγιά εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και πολλοί νέοι, κόντρα στην τακτική να αντιμετωπίζεται η μέρα αυτή ως αργία και όχι ως απεργία.

Παρά, λοιπόν, τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς για την Τρίτη 7 Μαΐου, Εργατικό Κέντρο, Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, συνδικάτα και κόμματα έδωσαν ραντεβού στο Κουρμανιό, απ’ όπου ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων, διαδηλώνοντας για καλύτερους όρους δουλειάς, συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις μισθών και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, αλλά και για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σε μια συγκυρία που οι κίνδυνοι για τους λαούς κλιμακώνονται.
«Σήμερα δώσαμε μια μεγάλη μάχη και στην πόλη των Ιωαννίνων. Θεωρούμε ότι είναι μια ημέρα σύμβολο και το 2024. Βλέπουμε τι γίνεται και στη γειτονιά μας με δύο μεγάλους πολέμους σε Ουκρανία και Παλαιστίνη. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν μάχη όλο το επόμενο διάστημα μέσα στους χώρους δουλειάς για καλύτερα ωράρια, καλύτερες συνθήκες εργασίας, να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι πραγματικά ο άνθρωπος να απελευθερωθεί από τα δεσμά της εκμετάλλευσης», ανέφερε το μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ. Ιωαννίνων Δημήτρης Καλύβας.`