Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Σε Άρτα και Πρέβεζα οι «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ»

Σε ρυθμούς εκλογών κινείται το τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τα μέλη του οποίου θα προσέλθουν στις κάλπες στις 19 Μαΐου.

Τα μέλη της παράταξης «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ», στο πλαίσιο των συναντήσεών τους με φορείς της Ηπείρου, βρέθηκαν στην Άρτα και την Πρέβεζα, όπου συζήτησαν με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας Βασίλη Ψαθά, τον δήμαρχο Άρτας Χριστόφορο Σιαφάκα και τον δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, αντίστοιχα.
Στην συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας, η παράταξη εξέθεσε θέσεις και προτάσεις για μείζονα ζητήματα, μεταξύ των οποίων η πορεία των μελετών για την αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας και η προσπάθεια για μια ήπια αξιοποίηση της Λίμνης του Πουρναρίου, ενώ ο κ. Ψαθάς, από την πλευρά του, εξήγησε όλες τις παραμέτρους και συζητήθηκαν πιθανά χρηματοδοτικά εργαλεία για την ισόρροπη ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.
Τα μέλη της παράταξης αναφέρθηκαν ακόμη στην πρόταση ένταξης του ΤΕΕ Ηπείρου στα διακρατικά προγράμματα που αφορούν την αξιοποίηση των φυτικών αποβλήτων για παραγωγή βιομάζας και στη βελτίωση των δρόμων σύνδεσης μεταξύ Ροδαυγής και Γέφυρας Πλάκας, καθώς και τη σύνδεση της Άρτας με τη Θεσσαλία.
Στη συνάντηση με τον κ. Σιαφάκα, τέθηκαν τα ζητήματα των Πολεοδομικών Σχεδιασμών και της συνεχούς συνεργασίας ΤΕΕ και Δήμου για να αξιοποιηθεί τόσο η περιοχή του Αμβρακικού όσο και η παραποτάμια περιοχή της Άρτας. «Κύριο μέλημα για το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ είναι η ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας της Άρτας, ώστε να προχωρήσουν και οι επεκτάσεις του σχεδίου πόλης, αλλά και η ολιστική αντιμετώπιση του παραποτάμιου μετώπου», αναφέρει η παράταξη, ενώ κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τέθηκαν και άλλα θέματα, όπως η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου και κυρίως της Πολεοδομίας.
Η ανάγκη να κατατεθούν προτάσεις για τη σύνδεση του λιμανιού της Πρέβεζας με τους οδικούς άξονες, η ολοκλήρωση του ΣΒΑΚ Πρέβεζας και η αμοιβαία συνεργασία για την ανάπτυξη του παράλιου μετώπου της πόλης, τη στιγμή που εκπονείται υπό την επίβλεψη του ΤΕΕ η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης με τον δήμαρχο Πρέβεζας, από τον οποίο ζητήθηκε η ολοκλήρωση της χωροθέτησης των ενεργειακών σχεδιασμών της περιοχής, κάτι που αποτελεί πάγια θέση και της παράταξης «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ», όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου.