Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις για τα θέματα στη λογοδοσία

Σε προηγηθείσα συμφωνία των επικεφαλής των παρατάξεων απέδωσε η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη τη μη αποδοχή ένταξης περισσότερων του ενός θεμάτων ανά παράταξη στην ημερήσια διάταξη της ειδικής συνεδρίασης για τη λογοδοσία της περιφερειακής αρχής.

«Από την πλευρά μου δεν υπήρχε καμία πρόθεση φίμωσης καμίας παράταξης. Όλα τα θέματα μπαίνουν στο περιφερειακό συμβούλιο. Υπήρχε συμφωνία αρχικά για ένα θέμα ανά παράταξη», τόνισε η κ. Μπραΐμη, δείχνοντας ανοιχτά την ενόχλησή της για την ενέργεια της «Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Ηπείρου» να καταθέσει αναφορά προς το Υπουργείο Εσωτερικών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου, με την οποία ζητά τη διερεύνηση πειθαρχικών παραπτωμάτων της προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, σχετικά με τη μη ένταξη στην ημερήσια διάταξη του ενός εκ των δύο θεμάτων, που έστειλαν δύο περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Ηπείρου Γιώργος Πρέντζας παραδέχθηκε ότι υπήρχε συμφωνία, κάνοντας, όμως, λόγο για νέα δεδομένα, κάτι που δε δέχθηκε η κ. Μπραΐμη, λέγοντας πως έπρεπε να είχε γίνει συνεννόηση. Ο κ. Πρέντζας επέμεινε, όμως, στη θέση του, εξηγώντας ότι από τη στιγμή, που ο περιφερειάρχης αρνείται να απαντήσει στις συνεδριάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής σε ερωτήματα για την επικαιρότητα και τους απαντά «έχετε τη λογοδοσία», πρόθεση της ΛΑ.ΣΥ είναι να εξαντλήσει τα όρια των δέκα θεμάτων ανά συνεδρίαση, που θέτει ο νομοθέτης.