Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Μετέτρεψαν μπουκάλια και καπάκια σε έργα τέχνης

Δύο έργα τέχνης από τα απορρίμματα, που παράγουν οι ίδιοι, δημιούργησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Λογγάδων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης στις 22 Απριλίου.

Το σύνθημα της φετινής επετείου ήταν «Ο πλανήτης εναντίον των πλαστικών» , με τους μαθητές να αποφασίζουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά της χρήσης του πλαστικού.
Η υπαίθρια κατασκευή, που δηιούργησαν, αντλεί την έμπνευσή της από έργα του καναδού καλλιτέχνη και ακτιβιστή Benjamin Von Wong και αναπαριστά μια γιγάντια βρύση, από την οποία ρέει πλαστικό αντί για νερό. Για την ολοκλήρωση της κατασκευής αξιοποιήθηκαν τα πλαστικά μπουκάλια, που κατανάλωσαν οι μαθητές του σχολείου στη διάρκεια ενός τετραμήνου.
Η εσωτερική κατασκευή είναι ένα πολύχρωμο επιτοίχιο «ψηφιδωτό» από καπάκια μπουκαλιών. Η πρωτότυπη και μεγάλης κλίμακας σύνθεση αναπαριστά το ταξίδι ενός αερόστατου.
Οι εκπαιδευτικοί και μαθητές του Γυμνασίου Λογγάδων ευχαριστούν θερμά τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων Πέτρο Κούκια για την ευγενική χορηγία των υλικών και την τεχνογνωσία για το στήσιμο του σκελετού της εξωτερικής κατασκευής.