Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Με προσδοκίες για συνέχιση της συνεργασίας

Τη βούληση της για τη συνεχή και άμεση συνεργασία Τεχνικού Επιμελητηρίου και Εμπορικού Επιμελητηρίου, με στόχο την πρόοδο και την ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής, εξέφρασε η παράταξη «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ», μετά τη συνάντηση μελών της με τον πρόεδρο και τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Σε μια εποχή έχουν ήδη ξεκινήσει οι Πολεοδομικοί Σχεδιασμοί, οι οποίοι εκπονούνται υπό την επίβλεψη του ΤΕΕ, συζητήθηκαν προτάσεις για το νέο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ιωαννίνων, ώστε να αναπτυχθούν οι απαραίτητες χρήσεις, που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας, όπως για παράδειγμα η ανάγκη χωροθέτησης νέας ΒΙ.ΠΕ., καθώς και των άλλων επαγγελματικών χρήσεων, όπως για παράδειγμα η δημιουργία νέας Ενεργειακής κοινότητας και γενικότερα η ανάπτυξη των ΑΠΕ στην ευρύτερη περιοχή.
Επίσης συζητήθηκε η διοργάνωση μιας ημερίδας από κοινού, σχετικά με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τον ρόλο του μηχανικού, στη διάρκεια της επόμενης θητείας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, που πρόκειται να τρέξουν σύντομα, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες επενδύσεις, όπως για παράδειγμα ο νέος Αναπτυξιακός, το ΕΣΠΑ, το Leader κ.ά., για την ολοκλήρωση των οποίων απαραίτητος είναι ο ρόλος των μηχανικών. Έγινε ευρύτερη αναφορά και για τα διακρατικά προγράμματα Interreg, στα οποία έχει ήδη ενταχθεί το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ για πρώτη φορά και συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας των δύο Επιμελητηρίων για ένταξη τους σε νέα προγράμματα από κοινού.
Τέλος, τα μέλη της παράταξης «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ», με επικεφαλής τον Γιάννη Τσίγκρο, ευχαρίστησαν τη διοίκηση του Επιμελητηρίου και τον πρόεδρο Μάκη Χρυσοστόμου προσωπικά για τη θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξαν, καθώς και για το κλίμα διάθεσης για συνεργασία που επέδειξαν. Ο πρόεδρος και η διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητηρίου τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις εκλογές και δήλωσαν ότι ελπίζουν σε συνέχιση της αγαστής συνεργασίας και μετεκλογικά.