Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Θέσεις μάχης παίρνουν τα κόμματα

Ανεβάζουν «στροφές» ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου τα πολιτικά κόμματα, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Στην προβολή του κυβερνητικού έργου, αλλά και στο δίλημμα της «σταθερότητας ή περιπέτειες» επενδύει η Νέα Δημοκρατία, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά την κινητοποίηση όλων για να κερδηθεί το στοίχημα των ευρωεκλογών.

Στο πλαίσιο των επαφών με τους βουλευτές του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με 17 βουλευτές της ΝΔ από την Ήπειρο, την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα  στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος και Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ενώ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσίαζε ο βουλευτής Πρέβεζας Σπύρος Κυριάκης.

Στις αρχές της εβδομάδας εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης προήδρευσε σε σύσκεψη με αντικείμενο τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των δράσεων του κόμματος σε ολόκληρη την επικράτεια, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα και έγινε επισκόπηση των προετοιμασιών που έχουν γίνει για την προεκλογική περίοδο, ενώ ορίστηκαν οι υπουργού που θα αναλάβουν την ευθύνης της «μάχης» των ευρωεκλογών ανά περιφέρεια. Όπως έγινε γνωστό, την Περιφέρεια Ηπείρου ανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Περιοδεία στα νησιά του Αιγαίου κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης που θέτει ως στόχο ακόμη και την πρωτιά του κόμματος στις ευρωεκλογές, ενώ ζήτησε εκ νέου εθνικές εκλογές, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αλαζονεία αλλά και για το ζήτημα της ακρίβειας. «Η ΝΔ δεν θέλει να αντιμετωπίσει την ακρίβεια γιατί υπάρχουν συμφέροντα που στηρίζουν τη δομή της», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επίθεση σε «διπλό μέτωπο», απέναντι σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ. ΑΛ., στοχεύοντας στην «επόμενη ημέρα» των ευρωεκλογών. Λίγο πριν την επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στην Πρέβεζα, όπου θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή προεκλογική ομιλία στις 7 το απόγευμα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Μανιάτης, σε συνέντευξη τύπου στα Γιάννενα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλαζονεία και τον πρωθυπουργό επειδή θέτει το «δίλημμα της σταθερότητας», ζητώντας από τους πολίτες να δείξουν τη διαμαρτυρία τους στην κάλπη των ευρωεκλογών. «Ο πολίτης πρέπει να τιμωρήσει την αλαζονεία», σημείωσε, ενώ εκτίμησε πως το ΠΑΣΟΚ θα αναδειχθεί δεύτερη δύναμη στις ευρωεκλογές. «Το βράδυ των ευρωεκλογών, το ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται στην πλευρά των εκλογών», τόνισε, αναφερόμενος στην ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου που θα ακολουθήσει. Υπογράμμισε δε πως το ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα είναι το μόνο που ασκεί μια σοβαρή, τεκμηριωμένη και δομική αντιπολίτευση. «Εξάλλου μετά από τα θέματα που εμείς αναδείξαμε το μισό υπουργικό συμβούλιο και πρωθυπουργικό γραφείο βρίσκεται σπίτι του», ανέφερε, κατηγορώντας τον κ. Κασσελάκη για αντιπολίτευση «life style» και για προχειρότητα, που προσφέρει «δώρα στον κ. Μητσοτάκη».

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του κόμματος Βασίλης Γαρδίκος τόνισε, εξάλλου, πως στόχος της επομένης των ευρωεκλογών είναι μια αξιόπιστη, εναλλακτική διακυβέρνηση της χώρας, με επίκεντρο την κοινωνία και τον άνθρωπο.