Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Πρώτη και με διαφορά η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Πρώτη δύναμη και μάλιστα με μεγάλη διαφορά αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ στις εκλογές στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρνει να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, που θα της επέτρεπε να συγκροτήσει μόνη της προεδρείο.

Στις εκλογές για το Δ.Σ., η ΔΑΚΕ έλαβε 307 ψήφους και καταλαμβάνει τέσσερις έδρες στο νέο Δ.Σ., η παράταξη ΣΥΝΕΚ (προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ) 140 ψήφους και δύο έδρες, η προσκείμενη στο ΚΚΕ Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών 119 ψήφους και δύο έδρες, η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών 101 ψήφους και μία έδρα. Στο Δ.Σ. δε θα εκπροσωπείται η Παρέμβαση, καθώς έλαβε 80 ψήφους και δεν παίρνει έδρα. Σε σχέση με τις εκλογές του 2022, κερδισμένη είναι η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, που κερδίζει μία έδρα επιπλέον, την οποία έχασε η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών.
Στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΟΛΜΕ, η ΔΑΚΕ αναδείχτηκε επίσης πρώτη δύναμη με 41,4 %, εκλέγοντας 4 από τους 8 αντιπροσώπους. Δύο έδρες κερδίζει η ΣΥΝΕΚ, από μία η ΑΣΕ και η ΠΕΚ, ενώ δεν εκλέγει αντιπρόσωπο η Παρέμβαση.
Σε ανακοίνωσή της, η Διοικούσα Επιτροπή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας συγχαίρει τη φιλελεύθερη παράταξη των καθηγητών στα δημόσια γυμνάσια και λύκεια για την πρωτιά και τη μεγάλη της νίκη.

Σχετικά άρθρα

Διαβεβαιώσεις για παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων – Υπεραμύνεται της διατήρησης της χωροταξικής κατανομής

Γεωργία Χαλάτση

Απόδοση ευθυνών στους πραγματικά υπεύθυνους ζητά η ΕΛΜΕ