Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Αντιπρόταση για επανασχεδιασμό του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Να σταματήσει τη διαδικασία ανάθεσης στην ΙΚΕ «ΓΕΡΑΞ» της κατασκευής του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, και να θέσει το θέμα της δημιουργίας ενός δυναμικού οικοσυστήματος έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας σε ένα οργανωμένο πλαίσιο συζήτησης, καλεί το «Κοινό των Ηπειρωτών» την περιφερειακή αρχή, αιτιολογώντας την αρνητική του ψήφο στην Περιφερειακή Επιτροπή.

«Το μέλλον του έργου είναι αβέβαιο και σε κάθε περίπτωση δεν είναι αυτό που θέλουμε για την Ήπειρο και απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες. Ακόμη και στην περίπτωση που προχωρήσει, δεσμεύει την περιοχή σε ένα παρωχημένο και αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης ενοικίασης υποδομών», σημειώνει και καταθέτει συγκεκριμένη αντιπόταση.
Με βάση την πρόσφατη υπογραφή μνημονίου συνεργασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΙΤΕ για τη δημιουργία Δομής Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας στην Περιφέρεια Ηπείρου, το «Κοινό των Ηπειρωτών» προτείνει να διευρυνθεί η Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας στην Περιφέρεια Ηπείρου με τη συμμετοχή και άλλων φορέων, όπως επιστημονικών και επαγγελματικών επιμελητήριων, δήμων της Ηπείρου, παραγωγικών φορέων, φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Η συγκεκριμένη δομή, με την επιστημονική επάρκειά της, μπορεί να επανασχεδιάσει το έργο από την αρχή σε στέρεα και βιώσιμη βάση.
«Ως “Κοινό των Ηπειρωτών” προτείνουμε τη λύση αυτή ως πραγματικά βιώσιμη και ωφέλιμη λύση για τον τόπο, που θα στοχεύει και στην παραγωγή νέων προϊόντων, νέων υπηρεσιών και θα υποστηρίζει την τοπική οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον», προσθέτει και καταλήγει, καλώντας την περιφερειακή αρχή να αναλάβει τις πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σχετικά άρθρα

Συμβολή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη νέα γέφυρα Κοράκου

Με πρόσκληση υποβολής προσφοράς στη «ΓΕΡΑΞ ΙΚΕ» το επόμενο βήμα

Ενδιαφέρον υπήρξε, αλλά προσφορές δεν κατατέθηκαν

Αποστόλης Τζελέτας