Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Ακυρώθηκε το απογευματινό χειρουργείο σε ογκολογικό ασθενή

Σε πρωινό, έκτακτο χειρουργείο θα υποβληθεί τελικά σε επέμβαση την Παρασκευή ασθενής με καρκίνο στο πάγκρεας, στον οποίο αρχικά είχε ζητηθεί να μπει σε απογευματινό –επί πληρωμή- χειρουργείο την ίδια ημέρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Τη διενέργεια επέμβασης σε ογκολογικό ασθενή σε απογευματινό χειρουργείο είχαν καταγγείλει την Παρασκευή η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου και εκ μέρους της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών ΠΓΝΙ» ο Γιώργος Πρέντζας, ο οποίος έκανε μια σχετική αναφορά και ενώπιον του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής τη Δευτέρα.
Η ευρεία δημοσιότητα, που δόθηκε στο θέμα, αλλά και το αίτημα της ΕΙΝΗ προς τον διοικητή του ΠΓΝΙ, στο οποίο ζητούσε να μπει το χειρουργείο σαν έκτακτο στο πρωινό ωράριο, οδήγησαν στην ακύρωση του απογευματινού χειρουργείου, όπως κάνει γνωστό σε ανακοίνωσή της η ΑΣΥ ΠΓΝΙ.
«Αυτός είναι ο δρόμος ! Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποκαλύπτονται όλα τα αίσχη που παράγει η πολιτική τους. Χρειάζεται από όλους μας να έχουμε αυτιά ανοικτά για αντίστοιχες πληροφορίες σε κάθε νοσοκομείο. Θα μπλοκάρουμε τα απογευματινά χειρουργεία στην πράξη! Δε θεσμοθετήθηκαν για να μειωθούν οι λίστες. Θεσμοθετήθηκαν για να γίνουν τα νοσοκομεία επιχειρήσεις με τιμοκατάλογο κοστολόγησης της ζωής και του ανθρώπινου πόνου», αναφέρει, μεταξύ άλλων.