Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Διαπιστώσεις και «φιλολογική» συζήτηση για την αφισορύπανση

Το ζήτημα της αφισορύπανσης και του βανδαλισμού δημόσιων κτιρίων καλείται να αντιμετωπίσει η πόλη των Ιωαννίνων, με αφορμή και την προεκλογική περίοδο ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Ο προβληματισμός που υπάρχει, καθώς παρά τους κανονισμούς, η κατάσταση ορισμένες φορές τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, εκφράστηκε στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αρχικά από τον επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Δημήτρη Παπαγεωργίου, με τον οποίο συμφώνησε και ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, κάνοντας λόγο για «αισθητική της ασχήμιας» που θέλουν να επιβάλλουν μικρές μειοψηφίες.

Η συζήτηση έγινε με αφορμή την επικύρωση του πρακτικού για τον καθορισμό του τρόπου χρήσης των χώρων που παραχωρούνται από το δημοτικό συμβούλιο στα πολιτικά κόμματα, συνασπισμούς πολιτικών κομμάτων και συνδυασμούς υποψηφίων για την προεκλογική προβολή.

«Παρά τις προσπάθειες του Δήμου και την κατανόηση των δημοτικών αρχών και υπηρεσιών, αυτά που συμφωνούνται με μερικά πολιτικά κόμματα, όχι με όλα, και δεν τηρούνται. Η πόλη πάντα και στις προεκλογικές περιόδους και ανάμεσα σε αυτές είναι ένα έρμαιο της κάθε είδους αυθαιρεσίας και θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά μόνιμες λύσεις, που να αποτρέπουν αυτούς που παραβιάζουν τον νόμο και να μη μένουμε σε ευχολόγια», σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου.

«Δε θα διαφωνήσουμε καθόλου», σημείωσε ο κ. Μπέγκας, τονίζοντας πως το ζήτημα δεν αφορά μόνο τις αφίσες, τα φέιγ βολάν αλλά και τα συνθήματα σε κτίρια. «Το σύνολο αυτών των ενεργειών το έχω χαρακτηρίσει ως την αισθητική της ασχήμιας. Το θέμα δεν το αντιμετωπίζουν μόνο τα Γιάννενα, αλλά και άλλες πόλεις. Είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί μέσα από δράσεις των δημοτικών αρχών, θέλει συνεργασία και άλλων φορέων», σημείωσε και πρόσθεσε πως είναι ένα ζήτημα που μπορεί να συζητηθεί σε επίπεδο επικεφαλής παρατάξεων για να κατατεθούν ιδέες και προτάσεις.

Μια «απάντηση» εκ μέρους του ΚΚΕ έδωσε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Όλυ Τσουμάνη, σημειώνοντας πως συνολικά στη χώρα η προεκλογική προβολή δεν είναι αναλογική, ενώ σημείωσε πως το ΚΚΕ σέβεται απόλυτα τα κτίρια και δεν προκαλεί φθορές.

Σχετικά άρθρα

Τέλος στην απάθεια της αφισορύπανσης

Σε εξόρμηση κατά της αφισορύπανσης καλούν οι Paguristas

Αφίσες με ονοματεπώνυμο

Τιτίκα Τζάλλα