Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Απεργούν την Τετάρτη οι δικαστικοί υπάλληλοι

Στην πανελλαδική κλαδική απεργία της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων την Τετάρτη, συμμετέχουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι Ιωαννίνων, αντιδρώντας στην αλλαγή του δικαστικού χάρτη και την κατάργηση-συγχώνευση δικαστικών υπηρεσιών.

Η Ομοσπονδία δικαστικών υπαλλήλων τονίζει πως το νομοσχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, δεν αντιμετωπίζει κανένα απ’ τα διαχρονικά προβλήματα των δικαστικών υπηρεσιών, όπως η τραγική υποστελέχωση, οι σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές, οι χαμηλές αποδοχές των δικαστικών υπαλλήλων, τα κάθε είδους εμπόδια πρόσβασης των πολιτών στη δικαιοσύνη.
«Αντίθετα, το νομοσχέδιο αποτελεί αντιδραστική τομή, μέρος ενός ευρύτερου παζλ (που συμπληρώνεται κομμάτι – κομμάτι), ενάντια στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και θα πλήξει περαιτέρω τα δικαιώματα των δικαστικών υπαλλήλων αλλά και των “συναλλασσόμενων” με τη Δικαιοσύνη», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
Την απεργία των δικαστικών υπαλλήλων στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ, όπως και τοπικά το Νομαρχιακό Τμήμα. «Με το πρόσχημα της επιτάχυνσης της απονομής της δικαιοσύνης και της εξοικονόμησης πόρων, καθιστά στην ουσία την πρόσβαση των πολιτών στη δικαιοσύνη από έννομο αγαθό σε ακριβό σπορ, αφού, καταργώντας δικαστικές υπηρεσίες, καθιστά υποχρεωτική τη μετάβαση του πολίτη εκτός του τόπου κατοικίας του, προκειμένου να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Παράλληλα υποχρεώνει τους δικαστικούς υπαλλήλους να μετακομίσουν σε άλλη πόλη, πέραν από αυτή στην οποία κατοικούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους , επιβαρύνοντας την ήδη δύσκολη οικονομική τους κατάσταση μετά από δεκαετή περικοπή των μισθών τους», τονίζει το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.

Σχετικά άρθρα

Κατάρρευση των δικαστηρίων βλέπουν οι δικαστικοί υπάλληλοι

Κάλυψη των κενών θέσεων ζητούν οι δικαστικοί υπάλληλοι

Επιστρέφουν στις κινητοποιήσεις