Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Αφαιρούσαν τους αντικλεπτικούς μηχανισμούς και έκλεβαν ρούχα

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά έξι φορές είχαν κλέψει είδη ρουχισμού από το ίδιο πολυκατάστημα στα Γιάννενα δύο γυναίκες, οι οποίες συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο πολυκατάστημα από τον υπεύθυνό του, ο οποίος κατήγγειλε ότι είχαν αφαιρέσει προηγουμένως διάφορα είδη ρουχισμού. Τα προϊόντα, συνολικής αξίας 135 ευρώ, βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο της επιχείρησης.
Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι συλληφθείσες είχαν αφαιρέσει ρούχα, συνολικής αξίας 600 ευρώ, από το ίδιο κατάστημα άλλες πέντε φορές κατά το παρελθόν. Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, οι συλληφθείσες εισέρχονταν ως πελάτισσες στο κατάστημα και αφαιρούσαν ρούχα, αφού προηγουμένως είχαν φροντίσει να απομακρύνουν τους αντικλεπτικούς μηχανισμούς κατά την παραμονή τους στο χώρο των δοκιμαστηρίων.

Δύο συλλήψεις για κλοπή πορτοφολιού και μαξιλαριών

Για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία συνελήφθησαν ένας άνδρας και μια γυναίκα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων το πρωί της Παρασκευής, στο πλαίσιο διερεύνησης περιπτώσεων κλοπών.
Στην πρώτη περίπτωση, στις 17 Απριλίου, κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν μέσα από ναό σακίδιο πλάτης γυναίκας, που εργαζόταν στο χώρο, το οποίο περιείχε προσωπικά είδη αξίας 200 ευρώ, χρηματικό ποσό 50 ευρώ και τραπεζική κάρτα, με τη χρήση της οποίας πραγματοποίησαν στη συνέχεια ανέπαφες συναλλαγές ύψους 40 ευρώ.
Στη δεύτερη περίπτωση, αφαίρεσαν το απόγευμα της Πέμπτης από εξωτερικό χώρο καταστήματος δύο μαξιλάρια. Κατά τον εντοπισμό και σύλληψή τους, βρέθηκαν στην κατοχή τους τα μαξιλάρια, τα οποία αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια.