Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Διαφωνεί με τη μαζική απομάκρυνση των αδέσποτων η ΖΩ.Ο.Π.Ι

Σε κινητοποίηση κατά της πρόθεσης της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να απομακρύνει όλα τα ζώα από την Πανεπιστημιούπολη, με αφορμή την τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, προσανατολίζεται η Ζωοφιλική Ομάδα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΖΩ.Ο.Π.Ι).

Όπως κάνει γνωστό, η πρυτανεία απευθύνθηκε στον Δήμο Ιωαννιτών, ζητώντας τη μαζική απομάκρυνση των αδέσποτων ζώων, αν και από την πλευρά της ΖΩ.Ο.Π.Ι είχε προταθεί να δημιουργηθεί μια ομάδα εθελοντών οι οποίοι θα είναι τοποθετημένοι σε σημεία συγκέντρωσης ζώων για να διασφαλίσουν την ομαλή συνύπαρξη των ζώων και των παρευρισκόμενων.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους ακραίες προτάσεις επίλυσης του ζητήματος των αδέσποτων εντός της Πανεπιστημιούπολης από τις εν ενεργεία πρυτανικές αρχές. Παρά τις διαρκείς προτάσεις μας και τις συνεχείς δράσεις μας για τη σωστή και νόμιμη επίλυση του προβλήματος, δεν έχουμε ουσιαστική συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, οι οποίες συνεχίζουν να προσπαθούν να βρουν μια βεβιασμένη επίλυση στο πρόβλημα, αγνοώντας τους νομικούς περιορισμούς που διασφαλίζουν την ευζωία των ζώων», αναφέρει η ΖΩ.Ο.Π.Ι.

Σχετικά άρθρα

Δράσεις ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα

Στη μάχη κατά των αδέσποτων και οι έλεγχοι στα δεσποζόμενα

Διαχείριση 314 αδέσποτων από την αρχή του έτους