Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Με πρόσκληση υποβολής προσφοράς στη «ΓΕΡΑΞ ΙΚΕ» το επόμενο βήμα

Σε διαδικασία ανάθεσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης, αλλά με αποστολή πρόσκλησης υποβολής προσφοράς στη «ΓΕΡΑΞ ΙΚΕ», με τήρηση των όρων της αρχικής διακήρυξης, θα προχωρήσει η Περιφέρεια Ηπείρου σε ό.τι αφορά το Πάρκο Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας, με τα στελέχη της να αισιοδοξούν ότι το εγχείρημα μπορεί να προχωρήσει.

Η «ΓΕΡΑΞ ΙΚΕ – Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρία» είχε υποβάλει επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύμβαση παραχώρησης μέσω της επικοινωνίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), με την οποία δήλωνε το ενδιαφέρον της να συμμετάσχει σε διαδικασία ανάθεσης της σύμβασης, χωρίς να επιθυμεί την ουσιώδη τροποποίηση των όρων με την οποία διακηρύχθηκε, αποδεχόμενη καταρχήν την υπογραφή του σχεδίου σύμβασης ως συμπεριλήφθηκε στο τεύχος της διακήρυξης.
Αν και τα οικονομικά στοιχεία και γενικότερα η «εικόνα» της εταιρείας δε δείχνουν ότι μπορεί να σηκώσει ένα τέτοιο πρότζεκτ, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας πιστεύουν πως σκοπίμως δεν παρουσιάστηκαν εξαρχής οι άνθρωποι, που επιθυμούν να επενδύσουν, κάτι που θα γίνει σε δεύτερη φάση. Άλλωστε, το επόμενο βήμα προϋποθέτει της κατάθεση εγγυητικής επιστολής οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, που προφανώς, για να εξασφαλιστεί, θα υπάρχουν από πίσω πολλαπλάσια κεφάλαια.
Η απόφαση για τη ματαίωση της άγονης διαγωνιστικής διαδικασίας και την έγκριση του σχεδίου της πρόσκλησης υποβολής προσφοράς για την ανάθεση σύμβασης θα ληφθεί στην Περιφερειακή Επιτροπή, που συνεδριάζει στις 9.30 το πρωί της Δευτέρας 22 Απριλίου, με 67 θέματα συνολικά στην ημερήσια διάταξη.

Σχετικά άρθρα

Αντιπρόταση για επανασχεδιασμό του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

«Show me the money» λέει η Περιφέρεια στη «ΓΕΡΑΞ ΙΚΕ»

Ενδιαφέρον υπήρξε, αλλά προσφορές δεν κατατέθηκαν

Αποστόλης Τζελέτας