Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Αποδίδεται ξανά στην κυκλοφορία η σήραγγα στο Μαλακάσι

Στην κυκλοφορία αναμένεται να δοθεί εκ νέου αύριο Παρασκευή ή το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο ο βόρειος κλάδος των δίδυμων σηράγγων της Εγνατίας Οδού «Μαλακάσι Α» (με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα), που έκλεισε προσωρινά από την Παρασκευή 12 Απριλίου, προκειμένου να ελεγχθεί από ειδικούς ως προς την κατάσταση και λειτουργικότητά της.

Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση, που είχε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας από τον υφυπουργό Υποδομών Νικόλαο Ταχιάο, ο οποίος του έκανε γνωστό ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία ελέγχου δεν προκύπτει στατική ανεπάρκεια της σήραγγας, τονίζοντας παράλληλα πως από την πρώτη στιγμή του προσωρινού κλεισίματος λήφθηκε μέριμνα για παράκαμψη, ώστε να μην εμποδιστούν οι μετακινήσεις στην περιοχή.
Με την ολοκλήρωση των ελέγχων, που αναμένεται να γίνει αύριο, ο υφυπουργός ανέφερε ότι θα ενημερώσει επιτόπου για τα αποτελέσματά τους τοπικούς φορείς των Ιωαννίνων, κάτι που σημαίνει ότι ο Ν. Ταχιάος θα βρεθεί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες στον Νομό Ιωαννίνων.
Ο κ. Κ. Τασούλας ευχαρίστησε τον κ. Ταχιάο για την ενημέρωση και υπογράμμισε πως, ασχέτως του αποτελέσματος αυτού του απαραίτητου ελέγχου, η πρόβλεψη για βαριά συντήρηση και ανακατασκευή σοβαρών φθορών στις υποδομές της Εγνατίας, που βαρύνουν τον παραχωρησιούχο, θα πρέπει να επιτηρηθεί συστηματικά από την Πολιτεία.

Σχετικά άρθρα

Και πρόταση για υφυπουργείο Ορεινότητας

Στον παραχωρησιούχο το αίτημα για ημικόμβο στον Δρίσκο

Αποστόλης Τζελέτας

Για λόγους ελαφριάς συντήρησης η παράταση της διακοπής κυκλοφορίας

Αποστόλης Τζελέτας