Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Ενδιαφέρον υπήρξε, αλλά προσφορές δεν κατατέθηκαν

Χωρίς την υποβολή προσφορών παρήλθε η καταληκτική ημερομηνία προσφορών του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την «Ανάθεση σύμβασης παραχώρησης για την κατασκευή έργων και προμήθεια εξοπλισμού, συντήρηση και λειτουργία του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας της Περιφέρειας Ηπείρου».

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υφίσταται και ενδιαφέρον, καθώς, όπως και επίσημα γνωστοποιήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου, πριν την παρέλευση της προθεσμίας, μέσω της επικοινωνίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), υποβλήθηκε επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύμβαση παραχώρησης από την εταιρεία ΓΕΡΑΞ ΙΚΕ – Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρία.
«Με την επιστολή του ο εν λόγω οικονομικός φορέας δηλώνει το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει σε διαδικασία ανάθεσης της σύμβασης, χωρίς να επιθυμεί την ουσιώδη τροποποίηση των όρων με την οποία διακηρύχθηκε, αποδεχόμενος καταρχήν την υπογραφή του σχεδίου σύμβασης ως συμπεριλήφθηκε στο τεύχος της διακήρυξης. Αναμένεται η γνωμοδότηση της Επιτροπής του Διαγωνισμού για τη συνέχεια της διαδικασίας», σημειώνεται σε δελτίο τύπου της Περιφέρειας.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, το πώς θα εξελιχθεί η όλη προσπάθεια, αν δηλαδή θα υπάρξουν απευθείας διαπραγματεύσεις με κάποιους επενδυτές για την υλοποίηση του project, εφόσον αυτό φυσικά είναι δυνατό, ή η Περιφέρεια προχωρήσει στο plan-b, που προβλέπει τη χρήση της χρηματοδότησης των 15 εκατομμυρίων ευρώ, για τα οποία υπάρχουν κυβερνητικές δεσμεύσεις, είναι κάτι που θα φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σχετικά άρθρα

Αντιπρόταση για επανασχεδιασμό του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Με πρόσκληση υποβολής προσφοράς στη «ΓΕΡΑΞ ΙΚΕ» το επόμενο βήμα

Ομοβροντία αντιδράσεων για το Πάρκο Τεχνολογίας και Έρευνας