Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Δεσμεύσεις για συνδρομή στην ομαλή ένταξη των προσφύγων

Προτάσεις για την σύμπραξη του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου με τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό, συζητήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της αστικής ομάδας εργασίας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων Σοφίας Μαρκούλα και Στέφανου Σίντου, της αναπληρώτριας περιφερειάρχη Ηπείρου Αγνής Νάκου, στελεχών του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, της Ύπατης Αρμοστείας, φορέων και ΜΚΟ που ασχολούνται με το προσφυγικό στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Οι εκπρόσωποι των φορέων παρουσίασαν τη δράση τους και συζήτησαν τρόπους συνεργασίας για την ομαλότερη ένταξη των προσφύγων, με την κ. Μαρκούλα και τον κ. Σίντο να τονίζουν ότι η δημοτική αρχή θα καταβάλει κάθε προσπάθεια συνδρομής στις ανάγκες που υπάρχουν ήδη, αλλά και σε αυτές που θα προκύψουν στην προσφυγική κοινότητα, πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων του Δήμου Ιωαννιτών.
Η κ. Νάκου, τέλος, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει να δομηθούν προγράμματα, που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια των προσφύγων και το «άνοιγμά» τους στην τοπική κοινωνία.