Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Μετ’ εμποδίων οι εργασίες στην κεντρική πλατεία

Η επίσπευση του έργου της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και η εκτέλεση όλων των απαραίτητων εργασιών και υποδομών, που δεν αναφέρονταν στην αρχική μελέτη αλλά προέκυψαν κατά τη μελέτη εφαρμογής, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης στον Δήμο Ιωαννίνων.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Θωμά Μπέγκα, συμμετείχαν η τεχνική υπηρεσία, ο ανάδοχος και οι μελετητές, προκειμένου να υπάρξει ένας συντονισμός ενεργειών και να επιλυθούν ζητήματα και εκκρεμότητες.
«Σκέψη μας είναι να επισπεύσουμε όσο το δυνατόν τις εργασίες», σημείωσε ο αντιδήμαρχος έργων Κώστας Γκόγκος, προσθέτοντας ότι έχουν επιλυθεί τα ζητήματα στεγάνωσης. Εκκρεμούν, ωστόσο, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη μεγάλη σκάλα που καταλήγει στην Όαση, την επέκταση της μεταλλικής γέφυρας, το σιντριβάνι, αλλά και τους τέσσερις τουλάχιστον μεγάλους ιστούς φωτισμού, ύψους 18 μέτρων.
Ο κ. Γκόγκος σημείωσε πως υπάρχει συνεννόηση και με τον εκμεταλλευτή του υπόγειου χώρου στάθμευσης και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε επιμέρους ζητήματα. «Πιστεύω ότι το έργο θα κυλήσει ομαλά, με όλες τις υποδομές που απαιτούνται», σημείωσε.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο έργο της ανακατασκευής του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου και της μετατροπής του σε Κέντρο Πολιτισμού.
Ο κ. Γκόγκος επισκέφθηκε, μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες και τον ανάδοχο, το έργο, στο οποίο ολοκληρώθηκαν δύσκολες εργασίες για τη διαμόρφωση των χώρων στον όροφο. «Πιστεύω από εδώ και πέρα θα είναι πιο γρήγορες διαδικασίες», ανέφερε, ενώ σύντομα αναμένεται και το κέλυφος της σκηνής.

Σε εξέλιξη πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων

Από τις οδούς Βάρναλη και Βορείου Ηπείρου ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση κεντρικών αρτηριών των Ιωαννίνων από τη δημοτική αρχή, με στόχο τη βελτίωση του οδοστρώματος για την ασφάλεια των χρηστών. Θα ακολουθήσει η οδός Μ. Γεωγράφου και πριν το Πάσχα προγραμματίζεται και η Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.
Πάντως, μετά από αυτό το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα ακολουθήσει ένα μεγαλύτερο ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός από την αποκατάσταση του οδοστρώματος, συντηρήσεις πεζοδρομίων και διαγραμμίσεις, ιδιαίτερα σε δρόμους κοντά σε σχολικές μονάδες, αλλά και σε δρόμους που πρόσφατα ασφαλτοστρώθηκαν αλλά δεν έχουν γίνει ακόμη.
Στο νέο πρόγραμμα, σύμφωνα με τον κ. Γκόγκο, θα αναζητηθούν οι βέλτιστες λύσεις για τη διαγράμμιση με υλικό και χρώμα, που θα προσφέρουν την μέγιστη ασφάλεια, ενώ θα ενισχυθεί και η σήμανση.

Σχετικά άρθρα

Επαναφέρει την ανάγκη σημειακών αλλαγών στην οριοθέτηση

«Ψιλοπροβλήματα» για το έργο της κεντρικής πλατείας

Ξεκινά έως τέλος Ιανουαρίου η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας