ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με δοξολογίες, πανηγυρικούς και παρελάσεις ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Με την παρέλαση τμημάτων μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, αντιστασιακών, ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας θα κορυφωθούν στα Γιάννενα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, που οργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, στο τέλος της οποίας θα εκφωνηθεί ομιλία από τη διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων «Μαρούτσειο» Ελευθερία Τσιούρη. Στις 11.15 το πρωί θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων.
Στον Δήμο Ζίτσας θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ελεούσας και θα ακολουθήσει εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από τον διευθυντή του Γυμνασίου Ελεούσας Κωνσταντίνο Πλακαλή. Στις 10.45 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων στην πλατεία παλαιού Δημαρχείου και θα ακολουθήσουν κατάθεση στεφάνων και στις 11.45 παρέλαση στην πλατεία Δημαρχείου.
Από σήμερα ξεκινούν οι εκδηλώσεις στον Δήμο Κόνιτσας με κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές όλων των σχολείων στο μνημείο των Ηρώων στο Δημαρχείο, στις 11.30 το πρωί, αμέσως μετά τις γιορτές στα σχολεία. Τη Δευτέρα θα τελεστούν όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και στις 10 το πρωί επίσημη δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα. Στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθούν επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, για να ακολουθήσει ο εθνικός ύμνος από τμήμα Ενόπλων Δυνάμεων του 583 Τάγματος Πεζικού και τη Φιλαρμονική του Δήμου Κόνιτσας «Ελευθέριος Χ. Παγγές». Τον πανηγυρικό της ημέρας με θέμα «Διπλή Γιορτή για το Έθνος μας» θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Κόνιτσας Καλλιόπη Στυλίδου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, ακόμη, σύντομο επετειακό μουσικό πρόγραμμα από τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Κόνιτσας και δεξίωση στο Δημαρχείο, για να ακολουθήσει στις 11.20 το πρωί η παρέλαση μαθητών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Με το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει δεξίωση για τις Αρχές στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κόνιτσας και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία από τα σχολεία του Δήμου.
Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου οργανώνει και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων. Ανήμερα της Εθνικής Επετείου, στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία, μετά το τέλος της οποίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από εκπαιδευτικό του Γυμνασίου – Λυκείου Πραμάντων. Θα ακολουθήσουν στις 11 το πρωί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών των σχολείων.