ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με 13 εκπροσώπους στη Beyond Expo η Περιφέρεια Ηπείρου

Ως απόδειξη της δυναμικής, που έχει αναπτύξει ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας στην Ήπειρο, ερμηνεύεται από την Περιφέρεια Ηπείρου το έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας Beyond Expo, που θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 27 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά με δικό της περίπτερο στην έκθεση και στη δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε, ανταποκρίθηκαν δώδεκα επιχειρήσεις και το Εργαστήριο Τεχνολογίας Αλγορίθμων του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
«Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας που διαπιστώθηκε, ξεπέρασε τις αρχικές μας προσδοκίες και δικαιώνει την επιλογή να συμμετάσχει για πρώτη φορά η Περιφέρεια Ηπείρου οργανωμένα στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης», αναφέρει σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις συμμετοχές από την Ήπειρο. Και προσθέτει: «Οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δράσεις τους, να ανταλλάξουν ιδέες στον συνεχώς εξελισσόμενο τομέα των τεχνολογιών και να πραγματοποιήσουν σημαντικές B2B & B2G συναντήσεις. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος που υπήρξε, δικαιώνει τη σταθερή επιδίωξή μας να προχωρήσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο τη δημιουργία του Κέντρου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, ώστε να στεγαστούν και εταιρίες, που σήμερα δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο, αλλά και άλλες, που πρόκειται να δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια στον πλέον αναπτυσσόμενο κλάδο των τεχνολογιών».