ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νέα έργα βελτίωσης των δικτύων άρδευσης

Αποφάσεις για άλλα πέντε έργα εκσυγχρονισμoύ των αρδευτικών δικτύων σε Άρτα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 4,1 εκ. ευρώ, έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Περιφερειακή Επιτροπή Ηπείρου.

Τα έργα θα υλοποιηθούν στους ΤΟΕΒ Λάμαρης, Γλυκόριζου Άρτας, Μπόιδα – Μαυρή, Γλυκής και Κερασώνα- Παναγιάς, και χρηματοδοτούνται μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
Μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού, οριστικός ανάδοχος για τον εκσυγχρονισμό του αντλιοστασίου άρδευσης αρδευτικό Α2 – χαμηλής ζώνης ΤΟΕΒ Λάμαρης (Μάγισσα), προϋπολογισμού 1.340.000 ευρώ, αναδείχθηκε η Intercon Constructions.
Προσωρινοί ανάδοχοι αναδείχθηκαν ο Λάμπρος Ε. Γεωργούλας για το έργο «Σχεδιασμός και αναβάθμιση αρδευτικού δικτύου Αγ. Γεωργίου Γλυκόριζου – Αγωγοί μεταφοράς νερού από το αντλιοστάσιο του Αγ. Γεωργίου» (784.845,81 ευρώ) και η New Millenium Constructions για το έργο «Αντικατάσταση αγωγών, εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου και των αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ Κερασώνα – Παναγιάς (820.000 ευρώ).
Επίσης, εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για τους διαγωνισμούς των έργων «Αντικατάσταση τμήματος χαλύβδινου αγωγού στο δίκτυο άρδευσης αντλιοστασίου Α4 Πριάλας εγγειοβελτιωτικού έργου Μπόιδα – Μαυρής» (640.000 ευρώ) και «Βελτίωση εκσυγχρονισμός αρδευτικών έργων Τ.Ο.Ε.Β. Γλυκής (546.840 ευρώ).

Άλλα έργα

Με άλλες αποφάσεις, κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί και αναδείχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι ο Άγγελος Τσιμπίκης για τις κατεπείγουσες εργασίες αντιστήριξης και αποκατάστασης της επαρχιακής οδού στα όρια των Καλαρρυτών (120.000 ευρώ) και η Ιορδάνης Καρπούτσης και ΣΙΑ Ο.Ε. για την άμεση αποκατάσταση επαρχιακού δικτύου προς Ραφταναίους (169.000 ευρώ) και για την άμεση αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος για την ομαλή πρόσβαση προς την Αγία Παρασκευή Βασιλικής (70.000 ευρώ), ενώ ο Γεώργιος Ντάφλης αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για την αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης ΤΚ Εξοχής Κόνιτσας (176.612,90 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α.).
Η Περιφερειακή Επιτροπή ενέκρινε, ακόμη, τις διαδικασίες για τους διαγωνισμούς για τη βελτίωση βατότητας της επαρχιακής οδού από Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης μέχρι Δροσοπηγή» (150.000 ευρώ), για την άμεση αντιμετώπιση και αποκατάσταση βλαβών οδοστρώματος επί της επαρχιακής οδού Τύριας – Αγίου Νικολάου – Παρδαλίτσας – Καταμάχης (150.000 ευρώ), για τις επείγουσες εργασίες για την αποπεράτωση του έργου «Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων Ιαματικών Πηγών Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης’», έπειτα από σχετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ (250.000 ευρώ) και για τη συντήρηση – αποκατάσταση λεβητοστασίων της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ιωαννίνων (72.500 ευρώ).
Τέλος, ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με τον Δήμο Νικολάου Σκουφά για την άμεση αντιστήριξη οδού πρόσβασης, επισκευή φορέα και προστασία γέφυρας Κομποτίου (150.000 ευρώ) και με τον Δήμο Κόνιτσας για την ανάπλαση πλατείας και διαχείριση ομβρίων για την αποφυγή κατολισθητικών φαινομένων στην Τ.Κ. Αετομηλίτσας (52.000 ευρώ).