ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συνέχεια πρωτοβουλιών του ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε. για τη διατήρηση των Κέντρων Πρόληψης

Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ έδωσαν το παρών ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου των Διοικήσεων των Κέντρων Πρόληψης (ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε.) Στέφανος Τζιμογιάννης και ο αντιπρόεδρος Ευθύμιος Ζιγγιρίδης, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες να αποτραπεί η επαπειλούμενη κατάργηση του ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, Κέντρων Πρόληψης και άλλων δημόσιων δομών υγείας.

Ο κ. Τζιμογιάννης κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις του Δικτύου, ενώ είχε την ευκαιρία, πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, να παραστεί στην ολομέλεια της παράταξης «Αθήνα Τώρα» του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, παρόντος και του δημάρχου Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα, να ενημερώσει τους εκλεγμένους δημάρχους για το σημαντικό έργο, που επιτέλεσαν τα Κέντρα Πρόληψης τα τελευταία 30 χρόνια επωφελεία των τοπικών κοινωνιών, και να ζητήσει τη συμπαράσταση και παρέμβαση της ΚΕΔΕ, προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε σκέψη του Υπουργείου Υγείας για κατάργηση των Κέντρων Πρόληψης.
Τόνισε δε την υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ενθαρρύνει και να απαιτεί τη συμμετοχή του πολίτη στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση τοπικών προγραμμάτων αντιμετώπισης κοινωνικών προβλημάτων, όπως τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, ο τζόγος, το διαδίκτυο κ.ά., καθώς και να αποσκοπεί στην κοινωνική προστασία προσώπων που δε διαθέτουν τα μέσα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν κι άλλα προβλήματα, που ωθούν τη σταδιακή τους περιθωριοποίηση.
Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Δούκας κατέθεσε στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ πρόταση ψηφίσματος, με την οποία ζητείται να μην κατατεθεί νομοσχέδιο, αν προηγουμένως, δε συζητηθεί στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, η οποία
έγινε ομόφωνα αποδεκτή.