Η αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου με τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη
Αίθουσα Σύνταξης Επικαιρότητα

Πολλαπλά τα οφέλη από τα ΣΒΑΚ

Τα βήματα που ακολούθησε ο δήμος Ιωαννιτών και τις δράσεις που έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει στο πλαίσιο του Σχεδίου βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας παρουσίασε η αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου, στο συνέδριο που διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και ο δήμος Λαρισαίων.

Η επιλογή της πόλης της Λάρισας για τη διοργάνωση του Συνεδρίου δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού είναι ο πρώτος δήμος στην χώρα που υλοποιεί ήδη Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Η κ. Βασιλείου στην ομιλία της, με θέμα «Στάδια ανάπτυξης Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην πόλη των Ιωαννίνων», αναφέρθηκε τόσο στη σημασία που έχει για τις πόλεις να σχεδιάζουν τον μέλλον τους με γνώμονα τη βιώσιμη κινητικότητα αλλά και στις κατευθυντήριες γραμμές που περιλαμβάνει το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που εκπονήθηκε για τον δήμο Ιωαννιτών.

Στόχος του Συνεδρίου ήταν να αναδείξει την ανάγκη για έναν ολικό περιβαλλοντικό, χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, που περιλαμβάνει και τη διάσταση της αστικής κινητικότητας. Σημειώνεται ότι ήδη σε άλλες χώρες της Ευρώπης Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας υλοποιούνται και εφαρμόζονται εδώ και μια δεκαετία περίπου.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις – ομιλίες από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Θόδωρο Γκοτσόπουλο, τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Παναγιώτη Κορκολή, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνο Βούρδα, τον πρόεδρο της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών προγραμμάτων Παναγιώτη Πάντο και τον πρόεδρο του «Πράσινου Ταμείου» Γιώργο Πατρίκιο.

Σχετικά άρθρα

52 υποψηφίους παρουσίασε η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων

Ενδιαφέρον ινδών επιχειρηματιών για επενδύσεις

Τιμήθηκαν αθλητές και προπονητές