ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Παραμένει στις επάλξεις του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ο Σάββας Δημητριάδης

«Στις επάλξεις του κόμματος», παραμένει ο απερχόμενος Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Ιωαννίνων Σάββας Δημητριάδης, που δε συμμετείχε στις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη των τοπικών οργάνων.

Με επιστολή του, ο κ. Δημητριάδης εκφράζει ευχές και συγχαρητήρια στα νέα μέλη της Ν.Ε., εξηγώντας πως η μη συμμετοχή του στις εκλογές έχει να κάνει στις υποχρεώσεις του ως περιφερειακού σύμβουλου στην περιφέρεια Ηπείρου αλλά και την προσωπική του θέση ότι η αλλαγή ρόλων είναι δημιουργική και χρήσιμη.
«Στοn νομό Ιωαννίνων καταφέραμε με συλλογική δουλειά της Ν.Ε. και των οργανώσεών μας να έχουμε σημαντική κοινωνική και πολιτική παρουσία. Κρατήσαμε το κόμμα όρθιο σε πολύ δύσκολες συνθήκες ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα», σημειώνει και προσθέτει πως είναι εμφανής η απογοήτευση του κόσμου από την αδυναμία του προοδευτικού χώρου να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα κρίσιμα προβλήματα.
«Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι κάτι αλλάζει, τόσο από τις τελευταίες κινητοποιήσεις και τους αγώνες των φοιτητών και των εργαζομένων, τους αγώνες για τα δικαιώματα και την ισότητα για όλους αλλά και την παλλαϊκή απαίτηση να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών. Οι διεργασίες που συντελούνται σε κοινωνικό επίπεδο, τα συλλογικά εγχειρήματα και τα παραδείγματα αγώνα απέναντι στις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές οι οποίες επιχειρούν εκτός των άλλων να μας καθηλώσουν σε μια ζωή μίζερων προσδοκιών χωρίς συλλογική συνείδηση, δείχνουν ότι μπορεί να υπάρξει πολιτική αλλαγή για προοδευτική διέξοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανάγκη να συμμετέχει σε αυτές τις διεργασίες με στόχο να διαμορφωθεί γύρω από την προοδευτική παράταξη μια σταθερή και ανθεκτική συσπείρωση δημοκρατικών δυνάμεων που θα οδηγήσει σε πλειοψηφική λαϊκή συναίνεση για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτό το σκοπό θα υπηρετήσω με πίστη στις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς», αναφέρει ο κ. Δημητριάδης.

Σχετικά άρθρα

«Ο εκκαθαριστικός θα σταλεί με τις εκλογές»

Προβλήματα και προτάσεις για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και πανδημίας

Μοιράζει ευθύνες και καταθέτει προτάσεις για την επόμενη ημέρα

Γεωργία Χαλάτση