ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Διακοπές ρεύματος και νερού σε μεγάλο τμήμα του λεκανοπεδίου

Διακοπές ρεύματος, που θα προκαλέσουν και διακοπές υδροδότησης, θα σημειωθούν σε περιοχές των Δήμων Ιωαννιτών και Ζίτσας το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ανακοινώσεις του ΔΕΔΔΗΕ και του ΣΥΔΛΙ.

Για αύριο Σάββατο διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω εργασιών θα υπάρξει από τις 7 έως τις 11 το πρωί σε τμήμα Ελεούσας & Γοριτσάκι Ελεούσας, φυτώρια Άνω Λαψίστας, Λυκόστομο, Κρανούλα, Περίβλεπτο, Ασφάκα, οικισμό Καρυών, Μεταμόρφωση, Άνω & Κάτω Λαψίστα και στις επιχειρήσεις εκκολαπτήρια Σιώπη, ΗΒΕ ΑΕ, ΧΗΤΟΣ και Αφοι Γραβάνη, και από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι σε Πετσάλι, Πρωτόπαππα, Νεοχώρι, Γαβρισιούς, Λιγοψά, Βατατάδες, Βλαχάτανο, Χρυσόραχη και όλα τα αντλιοστάσια και τα πτηνοτροφεία των περιοχών αυτών.
Λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης των αντλιοστασών και γεωτρήσεων Τούμπας και Νεοχωρίου θα γίνει διακοπή τροφοδοσίας δεξαμενών στο σύνολο σχεδόν των περιοχών, που υδρεύονται από τον ΣΥΔΛΙ.
Για την Κυριακή 10 Μαρτίου ανακοινώθηκε από τον ΔΕΔΔΗΕ διακοπή ηλεκτροδότησης από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι σε όλη τη Βιομηχανική Περιοχή, στα εργοστάσια του ΑΠΣΙ «Πίνδος», στα πτηνοτροφεία Νεοχωρίου και Κ. Λαψίστας, σε Γαρδίκι, Μεγ. Γαρδίκι, τμήμα Ελεούσας πέριξ του Ι.Ν. Φανερωμένης, Ροδοτόπι, Ζωοδόχο, Γραμμενοχώρια, Πετράλωνα, Λοφίσκο, Αγ. Ανάργυρους, Δελβινακόπουλο, Γραμμένο, Βαγενήτι, Πολύλοφο, Λύγγο, Περάτη, Κόντσικα, Ασβεστοχώρι, Λευκοθέα, Κληματιά, Καρίτσα, Ζίτσα, Σακελλαρικό, Λίθινο, οικ. Μελισσίου, Βασιλόπουλο, Καστρί, Σιάνιστα, Ιερομνήμη, Κοκκινόχωμα, Δελβινακόπουλο, Παλιουρή, Σουλόπουλο, Ράικο, Δεσποτικό, Γρανιτσοπούλα, Ριζό, Φωτεινό, Αετόπετρα, Λάβδανη, Βρίστοβο, Αγ. Μαρίνα, Καλοχώρι, Εκκλησοχώρι, Βουτσαρά, Κούρεντα, Γιουργάνιστα, Χίνκα, Λάλιζα, Γκρίμποβο, Βρυσούλα, Πολύδωρο, Ραδοβίζι, Σενίκο, Κερασέα, Βροσύνα, Ζάλογγο, Δοβλά, Βερενίκη, Φτέρη, Λεπτοκαρυά, Ραβενή, Χαραυγή και Καλλιθέα Φιλιατών.
Λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης αντλιοστασίων και γεωτρήσεων του ΣΥΔΛΙ, θα υπάρξει διακοπή τροφοδοσίας δεξαμενών στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων (Πετράλωνα, Λοφίσκος, Ανάργυροι, Περάτη, Γραμμένο, Βαγενίτι, Πολύλοφος, Λύγγος) και σε Κόντσικα, Ζευγάρι, Ασβεστοχώρι, Κοσμηρά, Νεοχώρι, πτηνοτροφεία στον κάμπο Νεοχωρίου, Πρωτόπαππα, Ζίτσα, Καρίτσα, Δαφνόφυτο, Σακελλαρικό και Λίθινο.
Η αποκατάσταση της λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί άμεσα μετά το πέρας των εργασιών ΔΕΔΔΗΕ, η υδροδότηση των κατοίκων σταδιακά μέχρι να γεμίσουν οι δεξαμενές τις μεσημεριανές ώρες, σε χρόνο που μπορεί κατά περίπτωση να υπερβαίνει και τις τρεις ώρες.