ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Περιπετειώδης καταδίωξη διακινητών ναρκωτικών στη Θεσπρωτία

Περιπετειώδης ήταν η σύλληψη δύο διακινητών ναρκωτικών σε περιοχή της Θεσπρωτίας, καθώς προηγήθηκε καταδίωξη.

Όλα ξεκίνησαν στην Ηγουμενίτσα όταν αστυνομικοί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας επιχείρησαν να ελέγξουν αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο Έλληνας, με συνοδηγό έναν αλλοδαπό.
Ο οδηγός δε συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ακολουθούμενος από τις αστυνομικές δυνάμεις, για να ακινητοποιηθεί στην περιοχή Μαζαρακιάς, όταν προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Οι κατηγορούμενοι εγκατέλειψαν το όχημά τους και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή, πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους συλλάβουν άμεσα.
Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 66 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 87,5 κιλών, και δέκα συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη («σοκολάτα») βάρους 11 κιλών. Επίσης, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο, που, όπως προέκυψε, ανήκει σε έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης.
Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ ο σε βάρος του αλλοδαπού είχε επιβληθεί το διοικητικό μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, απείθεια και παραβάσεις περί αλλοδαπών και κώδικα οδικής κυκλοφορίας.