ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Είμαστε πανέτοιμοι», δηλώνει ο Ν. Γκόντας

Έτοιμος να ανακοινώσει τους πρώτους υποψήφιους της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου είναι ο επικεφαλής της Νίκος Γκόντας, καθώς, σύμφωνα με δηλώσεις του, το ψηφοδέλτιο έχει σχεδόν κλείσει.

«Είμαστε πανέτοιμοι», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την άφιξή του στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, έχοντας μάλιστα στο πλευρό του και τρεις νυν δημοτικούς συμβούλους, τον Βασίλη Βλέτσα, τον Γιάννη Εμμανουηλίδη και τον Νίκο Τσόλη, καθώς και άλλους υποψηφίους, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μπαράτσας.
Ο κ. Γκόντας απέδωσε την καθυστέρηση ανακοίνωσης των πρώτων υποψηφίων στο γεγονός ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το ανώτατο όριο των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια, αν δηλαδή ο αριθμός των υποψηφίων θα είναι ίσος με τον αριθμό των εδρών κάθε συμβουλίου, με δυνατότητα προσαύξησής τους κατά 30%, όπως ορίζεται στον «Κλεισθένη» ή κατά 50%, όπως έχει δεσμευτεί ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης. «Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, είναι να πεις σε κάποιον ότι θα είναι υποψήφιος και στη συνέχεια να αναγκαστείς να του πεις όχι. Περιμένουμε να ψηφιστεί η αύξηση», σημείωσε.
Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Γιάννη Μήτση και μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ο κ. Γκόντας προσήλθε με συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
Αφού πρώτα υπήρξε μια ενημέρωση από την πλευρά του κ. Μήτση για την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στον επιχειρηματικό και επαγγελματικό χώρο της περιοχής, αλλά και για ζητήματα που έχει ψηλά στην ατζέντα του το Επιμελητήριο, ο υποψήφιος δήμαρχος δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση στο επιχειρείν, καταθέτοντας τις δικές του θέσεις προς την κατεύθυνση λύσης πολλών προβλημάτων, τα οποία έχουν άμεση σχέση με την λειτουργία και συνεργασία του δήμου Ιωαννιτών.
«Μπορεί ο δήμος μας βοηθήσει, δημιουργώντας ανάλογες υποδομές, κάνοντας ουσιαστικές παρεμβάσεις, κυρίως μειώνοντας τη γραφειοκρατία, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στην άσκηση της όποιας επαγγελματικής δραστηριότητας. Το έπραξε στο παρελθόν και θα το πράξει και στο μέλλον, διότι ως δημοτική αρχή έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον περισσότερο ελκυστικό σε επενδύσεις, που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή μας», ανέφερε εισαγωγικά ο Ν. Γκόντας και δεσμεύτηκε για τη λειτουργία ειδικής υπηρεσίας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον δήμο και για τη διασφάλιση έκτασης από τον δήμο για την κατασκευή του νέου Επιμελητηριακού Μεγάρου.
«Για μας ο επιχειρηματίας δεν είναι εχθρός, αλλά συνεργάτης του δήμου και αυτή είναι πάγια και διαχρονική μας θέση. Θέλουμε υγιείς επιχειρήσεις, οι οποίες θα ενισχύσουν τα μέγιστα την οικονομία του τόπου μας. Το αποδείξαμε στο παρελθόν με τις τομές που κάναμε σε ολόκληρη την πόλη», συνέχισε, για να καταλήξει πως, αν χρειαστεί, θα κάνει και ρήξεις ,όπως στο παρελθόν».

Σχετικά άρθρα

Την Τρίτη στα Γιάννενα η Ολυμπιακή Φλόγα

Αντιτίθεται στα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Αναβολή στο παρά πέντε για τις εκλογές στον ΑΣΔΣΑ Ηπείρου