ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μπλόκο στο Καλπάκι στήνουν οι γεωργοκτηνοπτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων

Σε αποκλεισμό του κόμβου Καλπακίου θα προχωρήσουν το απόγευμα του Σαββάτου οι γεωργοκτηνοπτηνοτρόφοι του Νομού Ιωαννίνων, που συντάσσονται με την απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Η Επιτροπή Αγώνα των γεωργοκτηνοπτηνοτροφικών οργανώσεων Ν. Ιωαννίνων χαρακτηρίζει απαράδεκτες και χωρίς αντίκρισμα τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, καλώντας όλους τους γεωργοκτηνοπτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά στον αποκλεισμό στον κόμβο Καλπακίου, με το ραντεβού να είναι στις 6.30 το απόγευμα. Ουσιαστικά, με την επιλογή του συγκεκριμένου σημείου αποκόπτεται η διέλευση της πρόσβασης από και προς το τελωνείο Κακαβιάς στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Εκτός του μπλόκου στο Καλπάκι, η Επιτροπή Αγώνα των γεωργοκτηνοπτηνοτροφικών οργανώσεων Ν. Ιωαννίνων συμπαρίσταται και στις κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας, οι οποίοι θα αποκλείσουν εκ νέου το λιμάνι της Ηγουμενίτσας σήμερα Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα, καθώς επίσης απευθύνει κάλεσμα στο σύνολο των αγροτών της χώρας για μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Αθήνας την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, το οποίο θα αποτελέσει το αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων.