ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εξετάζει την τοποθέτηση καμερών και η νέα δημοτική αρχή

Νωρίς – νωρίς άρχισε να συζητιέται και από τη νέα δημοτική αρχή η επιλογή της τοποθέτησης συστημάτων επιτήρησης σε παιδικές χαρές, καθώς οι βανδαλισμοί είναι συνεχείς και το κόστος αποκατάστασης των ζημιών δυσβάστακτο.

Είναι χαρακτηριστικό πως βανδαλίζονται ακόμη και πρόσφατα συντηρημένες παιδικές χαρές, με τη μανία καταστροφής των αγνώστων να ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Τελευταίο παράδειγμα η παιδική χαρά στην συμβολή των οδών Τζαβέλα και Πουτέτση, στην οποία άγνωστοι, προφανώς τις νυχτερινές ώρες, ξήλωσαν όσα κομμάτια ξυλείας είχαν πρόσφατα επανατοποθετηθεί και ακόμη περισσότερα.
Για κοινωνικό φαινόμενο, που προκαλεί προβληματισμό, έκανε λόγο αντιδήμαρχος Πέτρος Παλάσχας, λέγοντας πως υπάρχει προσπάθεια επόπτευσης των χώρων και από τη Δημοτική Αστυνομία και από τους επόπτες καθαριότητας, ενώ είναι σε επικοινωνία και με την Αστυνομία για μεγαλύτερη επιτήρηση. Ωστόσο, αυτό δεν αποδεικνύεται αρκετό, με δεδομένο μάλιστα ότι ο Δήμος Ιωαννιτών διαθέτει 65 παιδικές χαρές στην επικράτειά του.
Ο κ. Παλάσχας δεν έκρυψε ότι εξετάζεται και η λύση των καμερών, κάτι που είχε βάλει στο τραπέζι και η προηγούμενη δημοτική αρχή. Λόγω του ότι οι παιδικές χαρές έχουν ωράριο λειτουργίας, μπορεί να λειτουργήσει σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης με το πέρας λειτουργίας τους, καθώς είναι βέβαιο πως οι βανδαλισμοί δε συμβαίνουν μέρα μεσημέρι και παρουσία παιδιών και γονέων σε αυτές. «Εξετάζεται. Δεν είναι εύκολο θα έχει αντιδράσεις», παραδέχθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κάνοντας γνωστό πως αναζητούνται τρόποι και για τη δημιουργία χώρων συνάθροισης για μεγαλύτερα παιδιά, ώστε να αποφεύγεται η παρουσία τους σε παιδικές χαρές και η χρήση παιχνιδιών, που δεν είναι για την ηλικία τους.