ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών – Πάνε κι έρχονται καταγγελίες και διαψεύσεις

Μία εκ διαμέτρου αντίθετη εκδοχή σε σχέση με αυτή, που παρουσίασε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» σχετικά με το ζήτημα αξιολόγησης εκπαιδευτικού του 7ου ΓΕΛ Ιωαννίνων, καταγγέλλοντας ως «απαράδεκτη και προκλητική» τη συμπεριφορά του διευθυντή, παρουσιάζουν οι καθηγητές που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση του Συλλόγου Καθηγητών την Παρασκευή.

Όπως αναφέρεται, ορισμένοι από τους εκπαιδευτικούς θεώρησαν ηθικό χρέος να υποστηρίξουν την επιλογή του συνάδελφου τους να μη δεχθεί να αξιολογηθεί, επειδή διαφωνούσε με την συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης, και για τον λόγο αυτό έκαναν τρίωρη στάση εργασίας όπως και ο ίδιος ο συνάδελφος τους, ακολουθώντας την πρόταση της ΟΛΜΕ για τρίωρη στάση εργασίας σε όσους δεν επιθυμούν να αξιολογηθούν, την ημέρα και ώρα αξιολόγησής τους.Ωστόσο, δηλώνουν πως δεν υπήρξε καμία απολύτως ένταση μεταξύ του αξιολογούμενου συναδέλφου και του διευθυντή, ούτε καμία πίεση από την πλευρά του διευθυντή προς τον συγκεκριμένο συνάδελφο, σύμφωνα και με τη δήλωση του ίδιου του αξιολογούμενου συνάδελφου εκπαιδευτικού, και καμία ένταση μεταξύ των μελών του Συλλόγου καθηγητών.
«Θεωρούμε παραπλανητική και άνευ ουσίας την επίθεση εναντίον του διευθυντή του σχολείου μας, όπως επίσης και την εργαλειοποίηση της συμπαράστασης στον συνάδελφό μας. Αυτό που θέλουμε απερίφραστα να δηλώσουμε είναι η υποστήριξη στην ελεύθερη βούλησή του καθενός από εμάς να τάσσεται υπέρ ή κατά της συγκεκριμένης διαδικασίας ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών με κάθε νόμιμο τρόπο», καταλήγουν σε ανακοίνωσή τους.
Την ίδια ώρα, η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ΔΕ ν. Ιωαννίνων χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των εκπαιδευτικών μπροστά στις αυξανόμενες πιέσεις των στελεχών του διοικητικού μηχανισμού της εκπαίδευσης, καταγγέλλοντας διάφορα επεισόδια στην όλη διαδικασία. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι Επιθεωρητής τρομοκρατεί εκπαιδευτικούς ότι, αν δεν αξιολογηθούν, δε θα συνταξιοδοτηθούν, έτερος Επιθεωρητής εκφοβίζει δηλώνοντάς ότι στις αξιολογήσεις του είναι πολύ αυστηρός, ενώ σε έναν τρίτο αποδίδεται ότι προχώρησε σε ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφιών από την αξιολόγηση εκπαιδευτικού, στις οποίες φαίνεται η τάξη, ο εκπαιδευτικός και οι μαθητές. Καταγγελία υπάρχει και για έναν εκπαιδευτικό, ότι πήγε να αξιολογηθεί σε τμήμα, που δεν ήταν το δικό του.