ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε αναζήτηση συμμάχων για την αποτροπή της αποδυνάμωσης

Την προσπάθεια της να πείσει ότι η αποδυνάμωση των αστυνομικών υπηρεσιών είναι πρωτίστως θέμα, που αφορά την τοπική κοινωνία, και δευτερευόντως συντεχνιακό, συνεχίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, καθώς βλέπει να συνεχίζεται η πολιτική των μηδενικών θέσεων στα Συμβούλια Μεταθέσεων, την ίδια ώρα που το ανθρώπινο δυναμικό απομειώνεται λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας μελών του Δ.Σ της Ε.Α.Υ.Ι. με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτή Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Τασούλα, στον οποίο παρουσιάστηκαν στοιχεία για το ζήτημα που θα ανακύψει στο άμεσο μέλλον στον Νομό, και ζητήθηκε η παρέμβασή του σε όλα τα επίπεδα. Ο κ. Τασούλας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ε.Α.Υ.Ι. Ανέστης Κωνσταντινίδης, δεσμεύτηκε ότι θα έχει συναντήσεις με την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να ζητήσει να υπάρξει σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός.
«Το ζήτημα στο κομμάτι της λειτουργίας των υπηρεσιών είναι δεδομένο. Δε θα είναι όπως σήμερα. Αλλά κυρίως θα προκύψει ζήτημα αστυνόμευσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Γι’ αυτό λέμε ότι είναι ένα ζήτημα, που δεν μπορούμε να σηκώσουμε μόνοι μας στις πλάτες μας, και γι’ αυτό ενημερώνουμε και τους βουλευτές, και τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι αναμένει και από την πλευρά τους να υπάρχει μεγαλύτερη πίεση.
Ένα επιπρόσθετο ζήτημα, που τέθηκε από την πλευρά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, έχει να κάνει με την κατάθεση στοιχείων, που παρουσιάζουν το 35% της συνολικής αστυνομικής δύναμης να υπηρετεί στην Αττική, κάτι που δεν είναι αληθές, καθώς δε συμπεριλαμβάνονται οι υπηρετούντες στο Αρχηγείο και στις αυτοτελείς υπηρεσίες. «Αυτή τη στιγμή στην Αθήνα είναι το 50% της αστυνομικής δύναμης. Ναι μεν υπάρχει εγκληματικότητα στην Αθήνα, όμως υπάρχει ο αριθμός αστυνομικών, αρκεί να φύγουν από θέσεις, που δεν είναι αστυνομικού ενδιαφέροντος. Και να σταματήσουν τους πειραματισμούς με την περιφέρεια. Μη φτάσει η περιφέρεια να έχει τα ίδια προβλήματα εγκληματικότητας με την περιφέρεια», επεσήμανε.

Σε δύο επίπεδα για το επίδομα παραμεθορίου

Στον Πρόεδρο της Βουλής τέθηκε και το θέμα της επέκτασης του επιδόματος παραμεθορίου για τους αστυνομικούς των Ιωαννίνων, που υπηρετούν στα σύνορα, θέμα για το οποίο ο Κ. Τασούλας είχε αναλάβει πρωτοβουλίες ως βουλευτής της αντιπολίτευσης στο παρελθόν. Μάλιστα, του τονίστηκε ότι αντί της αύξησής του κατά 30% σε όσους υπαλλήλους άλλων κλάδων το λαμβάνουν, θα μπορούσε με το ίδιο κόστος να δοθεί σε όλους.
Την ίδια στιγμή η Ε.Α.Υ.Ι. βρίσκεται εν αναμονή και της απόφασης της δικαιοσύνης, στην οποία έχει προσφύγει.

Για το άνοιγμα των γηπέδων

Με σκεπτικισμό, τέλος, αντιμετωπίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων τα μέτρα με τα οποία ανοίγουν εκ νέου στους φιλάθλους τα γήπεδα.
«Η Αστυνομία στην πραγματικότητα δεν έχει φύγει ποτέ από τα γήπεδα. Οι προτάσεις, που κάνουμε, δεν εισακούγονται. Βλέπουμε επαναφορά των ίδιων και των ίδιων μέτρων. Φτάσαμε το 2024 να μιλάμε πάλι για κάμερες, για ηλεκτρονικά εισιτήρια. Πάγια θέση μας είναι ότι η Αστυνομία δεν πρέπει να είναι στα γήπεδα. Η ευθύνη να πάει αποκλειστικά στις ομάδες», κατέληξε ο κ. Κωνσταντινίδης.