Φωτό αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κανένα θανατηφόρο τον Ιανουάριο στην Ήπειρο

Κανένα θανατηφόρο τροχαίο, όπως επίσης και κανένα με σοβαρό τραυματισμό, δε σημειώθηκε στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον απολογισμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Στον απολογισμό του πρώτου μήνα του 2024 καταγράφονται μόλις τέσσερα τροχαία ατυχήματα με έξι ελαφρά τραυματίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο του 2023 είχαν καταγραφεί δύο θανατηφόρα τροχαία με ισάριθμους νεκρούς και δέκα τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό 19 ατόμων.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση πινακίδας STOP, η ολισθηρότητα δρόμου και η μη ρύθμιση ταχύτητας με βάση τις επικρατούσες συνθήκες.

Βεβαιώθηκαν 7.414 παραβάσεις

Συνολικά 7.414 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες, καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του, βεβαιώθηκαν τον Ιανουάριο στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου.
Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 1.710 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 442 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας και 335 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 271 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας/αντικανονικό προσπέρασμα/αντικανονικό ελιγμό, 193 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 93 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 89 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 29 για φθαρμένα ελαστικά.
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 153 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 47 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 654 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.